Skip to content
Politică

Reacția TAROM privind ratarea aterizarii de catre avionul la bordul căruia se aflau Ponta si Tariceanu

Reprezentantii companiei aeriene Tarom sustin ca ratarea initiala a aterizarii de catre avionul cu care s-au intors la Bucuresti premierul Victor Ponta si presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, este normala si face parte din procedura stabilita in manualul de zbor in anumite conditii meteo.

Citește și Aterizare cu probleme a avionului de linie în care se afla premierul și președintele Senatului

„Ieri (sambata, n.red.) au fost, la Bucuresti, conditii meteo cu vant puternic, in rafele (cu efect de forfetare). Aeronavele sunt echipate la bord cu sisteme de avertizare care indica prezenta conditiilor meteo cu vant de forfecare si, conform manualului de zbor, procedura spune ca trebuie sa se rateze si sa se reia procedura de aterizare.

Echipajul a urmat instructiunile din manualul de zbor si a ratat, ceea ce au facut alte cateva aeronave (ale altor companii aeriene) care au aterizat in aceeasi perioada de timp. Ratarea este ceva normal, face parte din procedura de apropiere, nu este ceva iesit din comun”, a transmis purtatorul de cuvant al Tarom, Georgeta Dinu, potrivit ziare.com.

Avionul cu care premierul Victor Ponta si presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, s-au intors sambata in Bucuresti a ratat initial aterizarea din cauza vremii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *