Skip to content
Politică

Reacția unui fost Avocat al Poporului, după audierea șefului ANI la DNA

Șeful A.N.I., Horia Georgescu, a fost adus cu mandat, luni dimineață, la sediul central al Direcției Naționale Anticorupție pentru audieri.

În cadrul unei intervenții telefonice la postul B1 TV, fostul Avocat al Poporului, Gheorghe Iancu, a declarat că se bucură că DNA se comportă egal cu toată lumea, indiferent de funcție.

„Mi se pare normal ca DNA se comporta absolut egal cu toata lumea. Repet, nu mi se pare anormal sa fie chemata o persoana la DNA, indiferent ce calitate are, daca in lege si Constitutie nu se interzice asa ceva. Cred ca nu e nicio proba din punctul acesta de vedere (n.r. – referitor la o posibila suspendare din funcție). Daca ar fi motive de suspendare, trebuie sa-i impuna suspendarea ca sa nu intervina in activitatea acestei foarte,foarte importante institutii (n.r. – Agenția Națională de Integritate).”, a declarat Gheorghe Iancu.

În același timp, fostul Avocat al Poporului a fost întrebat dacă audierea lui Horia Georgescu ar putea avea legătură cu suspiciunile de la ANRP.

„N-am cum sa ma pronunt, n-am niste elemente din dosar. E o functie extrem de importanta si apreciata la nivel european. Nu stiu in cazul lui Horia Georgescu. Daca se stia ca exista aceasta atitudine in dosarul ANRP, probabil exista in dosar.”, a declarat fostul Avocat al Poporului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *