Skip to content
Politică

Un ziarist promite dezvăluiri incendiare în dosarul EADS

Ziaristul Mihai Pâlșu a vorbit, pe pagina personală de Facebook, despre schema fraudării din dosarul de corupție EADS și despre politicienii care ar fi implicați în această problemă, printre care se numpără Vasile Blaga, Gabriel Oprea, Dan Nica, Ioan Rus, dar și afaceristul Ion Țiriac. La aceștia se adaugă și  fostul șef al SIE, Cătălin Harnagea, fostul șef al cancelariei prezidențiale în perioada lui Emil Constantinescu, Dorin Marian sau senatorul PSD, Șerban Nicolae sau Elena Udrea.

Jurnalistul a afirmat că, de ziua lui de naștere, a dăruit românilor un cadou jurnalistic inegalabil.

„Ce frumoasă şi palpitantă este viaţa de jurnalist în România condusă de derbedei… Vă ofer un Comunicat de Presă: Astăzi, 10 decembrie 2014, am oferit românilor, de ziua mea de naştere, un cadou jurnalistic unic: “Schema fraudei EADS”. Din poziţia de director editorial al cotidianului naţional PUTEREA, am publicat o anchetă bine documentată care nu încalcă în nici un fel codul deontologic. Informaţiile publicate de mine, şi care ne arată imensul jaf comis din bani publici de către anumiţi miniştri ai Guvernului României în Afacerea EADS, vor fi confirmate de Procuratura din Munchen şi de DNA.”, a scris jurnalistul.

În aceași notă ironică, ziaristul a adăugat că, în urma publicației, patronii ziarului i-au „înapoiat” cadoul, suspendându-l din funcția de director editorial, decizie pe care nu dorește să o comenteze.

„Tot astăzi, de ziua mea de naştere, în urma anchetei “Schema fraudei EADS”, patronii ziarului PUTEREA mi-au oferit, la rândul lor, un ”cadou”: m-au suspendat din funcţia de director editorial. Conform contractului pe care îl am, patronii au acest drept. Nu voi comenta niciodată deciziile patronilor publicaţiei. Vă las vouă, stimaţi cititori, plăcerea de a trage concluzii pertinente!”, a adăugat Mihai Pâlșu.

De asemenea, Mihai Pâlșu este de părere că cei implicați în dosarul EADS ar trebui să dea dovadă de onoare, retrâgându-se din sfera politică.

„De 25 de ani de zile, sunt jurnalist şi înţeleg foarte bine importanţa unei anchete şi daunele pe care ea le poate produce. De aceea, îi invit pe toţi cei care au furat de la stat în Escrocheria EADS, în frunte cu fostul premier Adrian Năstase şi foştii şi actualii miniştri Ioan Rus, Gabriel Oprea, Vasile Blaga, Cristian David şi Dan Nica, să-şi ceară scuze public şi să se retragă definitiv din viaţa politică. Ar fi un act de onoare!”, este de părere ziaristul.

Nu în ultimul rând, ziaristul promite viitoare materiale „cu un subiect atât de arzător încât unora le produce insomnii şi atacuri de panică”.

„Pe toţi cei implicaţi în Escrocheria EADS, îi anunţ pe acestă cale că bulgărele de zăpadă a luat-o la vale şi nu mai poate fi oprit. Personal, am în pregătire episoadele 2 şi 3 ale acestei anchete, cu un subiect atât de arzător încât unora le produce insomnii şi atacuri de panică. Am să prezint opiniei publice informaţii reale, aşa cum am făcut-o şi până acum în acestă anchetă, şi în altele ce au fost confirmate de DIICOT sau DNA.”, a conchis jurnalistul.

1 comentariu la “Un ziarist promite dezvăluiri incendiare în dosarul EADS

  1. Asta inseamna ca in Romania, presa este subordonata TOTAL nu puterii, ci CELOR CE DECID CINE SA CONDUCA TARA, CU VOIE DIN AFARA….halal „democratie”, nu-i asa, nene Iancule??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *