Skip to content
Politică

Reacție acidă din PNL: Voiculescu îi cere prefectului Capitalei să încalce deliberat legea

Inquam Photos/Octav Ganea

Liderul PNL Sector 5, deputatul Cristian Băcanu, îl acuză pe Vlad Voiculescu de faptul că, prin solicitarea de a nu se relaxa măsurile de protecţie sanitară din Bucureşi, îi cere prefectului Capitalei, Traian Berbeceanu, să încalce deliberat legea.

Acuzaţiile lui Cristian Băcanu vin după ce ministrul Sănătăţii a transmis o scrisoare Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, în care a solicitat menţinerea măsurilor de protecţie în Bucureşti pe motiv că relaxarea restricţiilor ar putea duce la un nou val de infectări, având în vedere şi existenţa noii tulpini de COVID-19 în Capitală.

„Trebuie spus că relaxarea măsurilor (odată cu scăderea numărului de cazuri) este prevăzută de Hotărârea de Guvern nr. 3/2021 privind starea de alertă. Actul normativ este obligatoriu pentru Prefect. Hotărârea citată a fost semnată inclusiv de Ministrul Sănătăţii – Vlad Voiculescu (care a fost şi iniţiator în Guvern). Ca fost secretar de stat – coordonator al Direcţiei de Avizare a actelor normative în Ministerul Justiţiei, nu înţeleg cum este posibil ca Ministrul Sănătăţii să pretindă ca prefectul să încalce regulile impuse printr-o normă obligatorie asumată inclusiv de Ministerul pe care îl conduce” a declarat Băcanu într-o postare pe Facebook.

Amintim că într-o scrisoare transmisă Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a ceru menținerea restricțiilor din Capitală.

„Considerăm că în contextul național și european, măsurile de relaxare reprezintă un risc major”, precizează ministrul, care susține că alte relaxări ar pune în pericol redeschiderea școlilor, care este o prioritate.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis ridicarea mai multor restricții în Capitală, începând cu ziua de luni. Decizia vine după ce trei zile la rând incidenţa infectării cu COVID-19 s-a situat sub 3 la mia de locuitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *