Skip to content
Politică

Reacție de la vârful USR în urma anunțului lui Iohannis: Președintele are acest drept!

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți dimineața, că va merge la ședințele de Guvern. Iohannis i-a transmis luni o scrisoare prim-ministrului Viorica Dăncilă, prin care îi solicită agenda de lucru a fiecărei şedinţe a Guvernului.

CITIȚI MAI MULTE AICI: Iohannis intră la rupere: Voi merge la şedinţele de Guvern!

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura cu vicepreședintele USR, Vlad Alexandrescu. Concret, chestionat cum vede decizia președintelui României de a participa la ședințele de Guvern, senatorul a reiterat faptul că USR a solicitat acest fapt, iar ceea ce a ales Klaus Iohannis să facă este constituțional, mai ales în contextul în care țara noastră va prelua președinția Consiliului UE.

„Noi am cerut președintelui Iohannis să participe la toate ședințele Guvernului din luna decembrie fiindcă există pericolul ca la una din aceste ședințe, Executivul să adopte o OUG privind amnistia și grațierea, considerând că o astfel de ordonanță ar răsturna echilibrul și separația puterilor în stat și ar arunca în aer arhitectura justiției din România

Mi se pare foarte normal ceea ce a ales Klaus Iohannis să facă, iar Constituția dă dreptul președintelui să participe la ședințele de Guvern care privesc politica externă, politica de securitate a României, iar noi suntem în pragul preluării președinției Consiliului UE și cu siguranță astfel de decizii se vor afla pe agenda Guvernului în următoarele săptămâni. Președintele este în dreptul său constituțional de a participa și vă reamintesc că potrivit Constituției, ședințele de Guvern la care participă președintele, le va și prezida, a declarat Vlad Alexandrescu în exclusivitate pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *