Skip to content
Politică

Reacție de maidan a fostei șoții a lui Dan Adamescu: Hai, marș de aici! Eu sunt moștenitoarea Imperiului

Adunarea Generală a Acționarilor de la Unirea Shopping Center a votat atragerea răspunderii fostului director general Carmen Adamescu. Raportul CA include date despre prejudicierea societății prin contracte pentru servicii fictive, deturnarea unor sume pentru folos personal, acordarea de drepturi bănești pentru persoane apropiate.

Investitorii se așteaptă la un război lung între moștenitorii lui Dan Adamescu, procese pe ani de zile ale căror costuri vor cădea indirect în seama companiei. Magazinul Unirea din București este unul dintre cele mai aglomerate vaduri comerciale ale României, însă abundența clienților nu s-a regăsit favorabil în rezultatele companiei ce îl operează și care anul trecut a înregistrat o pierdere de 34,88 milioane lei, potrivit profit.ro

Punerea sub acuzare de către procurori a fostului director general Carmen Adamescu în această toamnă și războiul pe care fosta soție a omului de afaceri Dan Adamescu îl poartă cu fiul acestuia, Alexander Adamescu, au creat premisele unei Adunări Generale a Acționarilor de bilanț tensionate. Cuvântul „circ” a fost folosit în mod independent de 2 participanți la AGA pentru a caracteriza ce s-a întâmplat acolo. „A fost spectaculos”, a relatat pentru Profit.ro Florin, acționar minoritar la Unirea Shopping Center (SCDM), firmă listată pe sistemul alternativ de tranzacționare AeRO al Bursei de Valori București. Pentru el este un crâmpei de Românie reală, cu acuzații de hoție, chiar cu nebunie. „M-au îngrozit ăștia!”, spune investitorul cu experiență de 20 de ani pe piața de capital românească.

Momentul-șoc a fost chiar la începutul AGA, atunci când Carmen Adamescu nu a fost primită să participe și nici persoana ce o însoțea. „Au dat-o afară”, rezumă Florin. Fostul șef executiv al companiei venise din partea societății unde era acționar, dar nu avea o procură în baza căreia să fie admis la Adunare, după cum nu avea bază legală pentru a fi prezent la lucrări un notar care nu avea acțiuni. „A ieșit melodramatic”, descrie episodul Dumitru, un acționar minoritar în cadrul firmei. Carmen Adamescu s-a conformat și a părăsit sala, nu înainte de a riposta la intervenția președintelui de ședință, Bogdan Antonescu, membru în CA și apropiat al lui Alexander Adamescu. „Hai, marș de aici! Eu sunt moștenitoarea Imperiului Adamescu!”, a strigat, conform relatării, fosta soție a omului de afaceri decedat, părăsind val-vârtej sala.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *