Skip to content
Politică

Reacție de ULTIMĂ ORĂ de la Cotroceni: Iohannis a semnat decretele pentru numirea celor trei miniștri interimari

Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretele prin care ia act de demisiile miniștrilor Tudorel Toader, Rovana Plumb și Natalia Intotero. Totodată, președintele a semnat decretele pentru numirea a trei miniștri interimari.

Astfel, Ana Birchall devine ministru interimar al Justiției, Eugen Teodorovici – interimar la Fonduri Europene, iar Ștefan Radu Oprea – ministru interimar pentru românii de pretutindeni.

Decretele semnate, potrivit unui comunicat al Cotroceniului:

• Decret prin care se ia act de demisia domnului Tudorel Toader, ministrul justiției, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.
• Decret prin care se ia act de demisia doamnei Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.
• Decret prin care se ia act de demisia doamnei Natalia-Elena Intotero, ministrul pentru românii de pretutindeni, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.
• Decret prin care se desemnează doamna Ana Birchall, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, ca ministru al justiției, interimar.
• Decret prin care se desemnează domnul Eugen Orlando Teodorovici, ministrul finanțelor publice, ca ministru al fondurilor europene, interimar.
• Decret prin care se desemnează domnul Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, ca ministru pentru românii de pretutindeni, interimar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *