Skip to content
Politică

Reacție de ULTIMĂ ORĂ de la Cotroceni: Iohannis a semnat decretele pentru numirea celor trei miniștri interimari

Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretele prin care ia act de demisiile miniștrilor Tudorel Toader, Rovana Plumb și Natalia Intotero. Totodată, președintele a semnat decretele pentru numirea a trei miniștri interimari.

Astfel, Ana Birchall devine ministru interimar al Justiției, Eugen Teodorovici – interimar la Fonduri Europene, iar Ștefan Radu Oprea – ministru interimar pentru românii de pretutindeni.

Decretele semnate, potrivit unui comunicat al Cotroceniului:

• Decret prin care se ia act de demisia domnului Tudorel Toader, ministrul justiției, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.
• Decret prin care se ia act de demisia doamnei Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.
• Decret prin care se ia act de demisia doamnei Natalia-Elena Intotero, ministrul pentru românii de pretutindeni, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.
• Decret prin care se desemnează doamna Ana Birchall, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, ca ministru al justiției, interimar.
• Decret prin care se desemnează domnul Eugen Orlando Teodorovici, ministrul finanțelor publice, ca ministru al fondurilor europene, interimar.
• Decret prin care se desemnează domnul Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, ca ministru pentru românii de pretutindeni, interimar.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *