Skip to content
Politică

Reacție dură din Parlamentul European, la atacul Rusiei în Ucraina: „Trebuie să blocăm accesul tuturor băncilor rusești la piața europeană pe termen lung!”

Twitter

Într-o declarație pentru PS News, europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan susține că este necesară blocarea accesului tuturor băncilor rusești la piața europeană pe termen lung, în contextul atacurilor Rusiei în Ucraina. „Trebuie să blocăm accesul în UE pe termen lung pentru toți liderii de la Kremlin care au decis acest război”, a precizat europarlamentarul PNL.

Totodată, Siegfried Mureșan a precizat că trebuie să reducem dependența Uniunii Europene de gazul rusesc. „Sancțiunile trebuie să-i ardă la buzunare pe Putin și pe oligarhii lui mult timp de acum încolo”, a precizat liberalul.

„Am spus ieri că Vladimir Putin nu dorește doar mici părți din Ucraina, dorește toată Ucraina. Vedem deja acest lucru astăzi, când Rusia atacă întreaga Ucraină.

Este important ca UE să adopte urgent noi sancțiuni politice, economice și financiare și să transmitem foarte clar că aceste sancțiuni vor fi în vigoare pe termen lung. Pe termen scurt, sancțiunile economice nu vor ustura Rusia foarte mult fiindcă are rezerve financiare inclusiv în urma creșterii prețului la gaz. Tocmai de aceea, este important să păstrăm aceste sancțiuni pe termen lung.

Trebuie să blocăm accesul tuturor băncilor rusești la piața europeană pe termen lung și trebuie să blocăm accesul în UE pe termen lung pentru toți liderii de la Kremlin care au decis acest război. Sancțiunile trebuie să-i ardă la buzunare pe Putin și pe oligarhii lui mult timp de acum încolo.

De asemenea, trebuie să reducem dependența Uniunii Europene de gazul rusesc. Pentru România, este important, în această situație, ca interconectorul dintre Grecia și Bulgaria să se finalizeze cât mai repede. Trebuie să fim solidari cu Ucraina și să rămânem uniți, în interiorul Uniunii Europene, dar și cu toți partenerii noștri din lumea democratică”, a declarat Siegfried Mureșan pentru PS News.

Amintim că președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, după ședința CSAT, că România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina și că niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale.

DETALII AICI: Klaus Iohannis, după ședința CSAT: România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina. Vă asigur, niciun român nu trebuie să se teamă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *