Skip to content
Politică

Reacție dură din PSD privind proiectul de autonomie al UDMR

" "

Senatorul PSD Mircea Geoană susține că liderii UDMR fac un joc electoral periculos referitor la autonomia ”așa-zisului ținut secuiesc”.

„Discuția asupra unei autonomii a așa-zisului ținut secuiesc capătă accente periculoase. România a fost și este patria tuturor cetățenilor săi, indiferent de etnia lor. Prosperitatea și demnitatea tuturor cetățenilor României nu se poate realiza prin exacerbarea a ceea ce ne separă, ci a ceea ce ne unește”, a spus Geoană printr-un comunicat.

" "
" "

„Însă, Constituția României, chiar de la art. 1, menționează foarte clar: „România este stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil”. Fac un apel către liderii UDMR să reziste tentației facile de a folosi un context internațional complicat pentru promovarea unor obiective nerezonabile, nerealiste și de neacceptat. Dintr-un partener important pe drumul democratizării și europenizării României, UDMR riscă să se izoleze pe scena politică internă și internațională. Dacă deschidem cutia Pandorei, efectele pot fi greu cuantificabile”, a spus senatorul Mircea Geoană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *