Skip to content
Politică

Reacție dură din PSD privind proiectul de autonomie al UDMR

Senatorul PSD Mircea Geoană susține că liderii UDMR fac un joc electoral periculos referitor la autonomia ”așa-zisului ținut secuiesc”.

„Discuția asupra unei autonomii a așa-zisului ținut secuiesc capătă accente periculoase. România a fost și este patria tuturor cetățenilor săi, indiferent de etnia lor. Prosperitatea și demnitatea tuturor cetățenilor României nu se poate realiza prin exacerbarea a ceea ce ne separă, ci a ceea ce ne unește”, a spus Geoană printr-un comunicat.

„Însă, Constituția României, chiar de la art. 1, menționează foarte clar: „România este stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil”. Fac un apel către liderii UDMR să reziste tentației facile de a folosi un context internațional complicat pentru promovarea unor obiective nerezonabile, nerealiste și de neacceptat. Dintr-un partener important pe drumul democratizării și europenizării României, UDMR riscă să se izoleze pe scena politică internă și internațională. Dacă deschidem cutia Pandorei, efectele pot fi greu cuantificabile”, a spus senatorul Mircea Geoană.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *