Skip to content
Politică

Reacție în forță de la vârful PNL. Ce uită Dragnea să ne spună despre suspendarea lui Iohannis EXCLUSIV

presalocala.com

PSnews.ro a obținut joi după-amiază o reacție  în forță de la vârful PNL după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, anunțase cu câteva ore mai înainte că luni coaliția va purta o discuție serioasă cu privire la supendarea președintelui Klaus Iohannis.

Este vorba despre senatorul Eugen Pîrvulescu, vicelider al grupului PNL din forul legislativ superior și președintele filialei liberale din Teleorman. Concret: parlamentarul a declarat joi pentru PSnews.ro că există șanse mari ca demersul lui Dragnea să se înțepe chiar în Parlament (deci înainte să se ajungă la referendumul de demitere), ținând cont de majoritățile fragile cu care a trecut Codul Penal prin cele două camere.

„Din punctul meu de vedere, cred că nu o va face. Știe foarte bine că va pierde în fața președintelui Klaus Iohannis și în fața electoratului. Punct. Dar domnul Dragnea la momentul acesta încearcă să abată atenția opiniei publice de la ceea ce s-a întâmplat în Parlament zilele trecute: modificarea codurilor. Așadar, el vrea să se ducă în altă zonă, iar opinia publică să privească la alt circ, în loc să fie atentă la problemele foarte, foarte grave care s-au întâmplat în zona aceasta în Parlamentul României. Deci eu nu cred că domnul Dragnea va avea curajul să facă toți pașii pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis”, a arătat Pîrvulescu.

Noi am insistat: ce se va întâmpla totuși dacă PSD va insista cu suspendarea? În replică, Eugen Pîrvulescu a dat asigurări că PNL se va împotrivi pe toate căile posibile.

„Dacă va demara, noi, Partidul Național Liberal, vom face tot posibilul ca să nu se ajungă la suspendarea președintelui – nu vom vota asta în Parlament. Și mai cred că sunt destui parlamentari care s-ar putea să nu voteze suspendarea. Vreau să fac o mică paralelă cu ceea ce s-a întâmplat zilele acestea: Codul Penal a trecut de Camera Deputaților cu doar trei voturi peste minim, iar la Senat cu doar șase voturi. Așadar, în momentul în care va ajunge în Parlament această decizie a coaliției PSD-ALDE, domnul Dragnea nu cred că va avea suficientă susținere pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis. Este clar că își dorește o criză și că este un război personal al lui Liviu Dragnea cu președintele. Domnul Iohannis la momentul acesta n-are adversari în ceea ce privește președinția României pentru anul 2019 (după cum vedeți: nimeni nu-și anunță candidatura) și atunci Liviu Dragnea încearcă să-l discrediteze și să-și facă jocurile, dar nu va reuși”, a explicat PNL-istul.

În altă ordine de idei: Eugen Pîrvulescu s-a arătat nemulțumit de lipsa de împotrivire a teleormănenilor față de Liviu Dragnea și de faptul că județul – cunoscut deja pentru nivelul ridicat al șomajului – a ajuns codaș chiar și la învățătură. Totuși, senatorul a dat asigurări că PNL se va lupta să câștige cât mai multe primării în alegerile locale din 2020.

În condițiile în care la Teleorman încă este o camarilă PSD, gândiți-vă că majoritatea oamenilor sunt liniștiți. Județul Teleorman niciodată nu a reușit să iasă din această zonă a camarilei lui Liviu Dragnea și a colegilor săi. În Teleorman au majoritate peste tot. Sigur că nemulțumirea mare este că suntem încă o dată la coada clasamentului (și am constatat-o eu ieri): ultimul județ la promovarea bacalaureatului. Șomajul este la fel, dar oamenii nu se exprimă, pentru că majoritatea administrației publice din Teleorman este PSD-istă.

Noi, Partidul Național Liberal, lucrăm cu toți consilierii județeni, cu toți primarii și consilierii locali la strategia pentru toamna aceasta și pentru anii 2019 și 2020, în așa fel încât să reușim să schimbăm administrația. Ne vom bate pentru președinția Consiliului Județean și pentru a câștiga cel puțin trei orașe dintre cele cinci, a încheiat șeful PNL Teleorman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *