Skip to content
Externe

Reacţie la vârf în cazul Djokovici. Premierul Australiei: Decizia anulării vizei s-a luat pentru „protejarea” sacrificiilor făcute de australieni în pandemie

Premierul Australiei, Scott Morrison, a declarat, vineri, că decizia de anulare a vizei lui Novak Djokovici s-a luat pentru „protejarea” sacrificiilor făcute de australieni în pandemie.

„Înţeleg că după o analiză atentă, ministrul Imigraţiei a decis să anuleze viza domnului Djokovici pe motive de sănătate şi ordine, în baza faptului că a fost în interesul public să procedeze astfel.

Pandemia a fost incredibil de dificilă pentru fiecare australian, însă am rămas uniţi şi am salvat vieţi şi mijloace de trai.

Împreună am reuşit să avem una dintre cele mai scăzute rate a deceselor, una dintre cele mai puternice economii şi una dintre cele mai înalte rate de vaccinare din lume.

Australienii au făcut multe sacrificii în pandemie şi ei se aşteaptă în mod corect ca rezultatul acestor sacrificii să fie protejat.

Asta a făcut ministrul acţionând astfel astăzi.

Politicile noastre cu privire la protejarea graniţelor i-au menţinut pe australieni în siguranţă, înainte de covid şi acum în perioada pandemiei.

Pentru că mă aştept ca procedurile legale să continue, nu voi mai face alte comentarii”, a precizat Morrison, potrivit The Guardian.

Ministrul australian al Imigraţiei, Alex Hawke, a anulat, vineri, viza liderului ATP Novak Djokovici, el precizând că a luat decizia ţinând cont de interesul public, scrie adevarul.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *