Skip to content
Politică

Reacție surprinzătoare din PNL: Nicolae Ciucă să renunţe la mandatul de premier desemnat!

Inquam Photos / Octav Ganea

Deputatul PNL Ioan Cupşa a scris, luni, pe Facebook, că nu este de acord cu o susţinere a Guvernului PNL, de către PSD, în Parlament, el precizând că PSD va controla tot ce se întâmplă în viitoarea guvernare, chiar dacă nu va avea membri în Executiv. Parlamentarul, care l-a susţinut pe Ludovic Orban în cursa pentru şefia PNL, afirmă că singura soluţie este refacerea coaliţiei cu USR şi UDMR.

„Nu credeam că voi avea atât de curând o poziţie similară cu dl. premier demis, preşedintele PNL pe care nu l-am susţinut, dar lucrurile se întâmplă! USL (1 + ½) nu lipseşte nimănui, în nici un caz nouă liberalilor. Nu lipseşte nimănui, nu putem lipsi de orice speranţă românii (,,toţi sunt la fel”, ,,nimic nu se schimbă, „ce mi-e dreapta ce mi-e stânga”, ,,PSD=PNL”, ,, n-ai ce să alegi”…), nu putem nega practic diferenţa dintre PNL şi PSD deoarece suntem partide diferite (istorie, ideologie, relaţii şi poziţionare internaţională, oameni…identitate!) şi aşa trebuie să rămânem, competiţia politică este necesară, posibilitatea de a alege este o nevoie a cetăţeanului, responsabilitatea politică care presupune şi înlocuirea partidului care nu performează trebuie să fie reală, doar din competiţie politică se poate naşte mai-binele, altfel …doar băltire şi lipsa de speranţă”, a comentat deputatul PNL.

Cupşa arată că ”PSD nu este PNL, PNL este profund diferit de PSD şi aşa trebuie să rămână în mintea românilor!”.

Liberalul mai spune că ”PSD + PNL înseamnă mizerie pentru români, înseamnă să-i lipsim pe români şi de speranţa că ,,mai-binele” se poate întâmpla, înseamnă un compromis din care cu toţii pierdem”.

”Nu, unui Guvern PNL + PSD! Indiferent că guvernul PNL este doar votat şi sprijinit în Parlament de către un PSD care nu va avea miniştri, dar un PSD care va controla tot ce se întâmplă în viitoarea guvernare!”, mai explică parlamentarul PNL.

Cupşa arată că există o concluzie evidentă, şi anume că ”trebuie refăcută Coaliţia de guvernare, PNL-USR-UDMR!”

”Drept consecinţă, mandatul domnului Ciucă fiind acela de a forma un Guvern minoritar cu sprijinul PSD, premierul desemnat trebuie să renunţe la mandat şi dl. preşedinte Klaus Iohannis trebuie să desemneze un alt candidat pentru a ocupa funcţia de premier! Bineînţeles, altul decât Florin Cîţu, pentru a da o şansă Coaliţiei”, mai spune Cupşa.

Cupşa a fost unul dintre parlamentarii care au susţinut după căderea Guvernului Cîţu sprijinirea lui Orban pentru a fi desemnat premier şi refacerea Coaliţiei în formula clasică: PNL, USR şi UDMR. Între timp, Ludovic Orban este pe cale să plece din PNL şi să ia alături de el mai mulţi parlamentari.

1 comentariu la “Reacție surprinzătoare din PNL: Nicolae Ciucă să renunţe la mandatul de premier desemnat!

  1. Domnule, dacă nu ai nimic de ascuns și vrei binele acestei țări ,având an vedere circumstanțele,criza medicala Covid,instabilitate an toate domeniile,criza de iarna cu scumpiri la gaz și electricitate trebuie,deci trebuie să lăsați orgoliile și să lucrați pentru români că destul ați tras pe turta voastră.Ce Rareș Bogdan nu tipa an gura mare că nu vrea PNL iști an platou și acum ?Nu frate acum pentru popor sau iești afară că și așa voi și USR ar trebui să fiți judecați pentru genocid ampotriva poporului român și executați că pe Ceaușescu.Ala chiar nu a fost vinovat dar voiiii?Nu știu cât mai poate răbda acest popor sa vă vadă trădătorilor de neam și țară.Din cauza voastră santem acum an această situație voi PNL și USR doua partide de căcat ,nu că PSD ar fi departe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *