Skip to content
Politică

Reacție surprinzătoare din PSD. Petre Florin Manole: Protestul nu pare să incite la ură! EXCLUSIV

noizz.ro

Vineri, 10 august, are loc protestul diasporei împotriva Guvernului Dăncilă. Manifestanții sunt nemulțumiți de modificările aduse de PSD în justiție despre care susțin adesea că au fost făcute să salveze actualul președinte al social-democraților, Liviu Dragnea și alți politicieni.

Pe tema protestului, Petre Florin Manole, deputat PSD, a oferit declarații vineri pentru redacția PSnews.ro.

Concret, deputatul PSD atrage atenția asupra a două linii de analiză a manifestației de astăzi: mai întâi dacă va fi pașnică sau nu, și în al doilea rând, dacă promovează ura față de o categorie de oameni. Petre Florin Manole precizează că „acest protest nu pare la ora aceasta să incite la ură împotriva unui grup etnic, social, religios și așa mai departe”.

La acest protest trebuie să ne uităm la forma de manifestare. Este un protest pașnic sau este un protest violent? Acesta este primul lucru important. Eu cred și sper că protestul de astăzi va fi unul pașnic. Al doilea lucru la care eu cred că trebuie să ne uităm este către ce sau către cine se îndreaptă un protest. Este protestul acesta un protest care promovează ura față de o categorie de oameni? Să zicem de exemplu un protest anti-semit cum a mai fost în istoria tristă a României. Acest protest nu pare la ora aceasta să incite la ură împotriva unui grup etnic, social, religios și așa mai departe. Acesta este un lucru important și putem să îl evaluăm pozitiv la finalul acestei zile. Așadar, orice protest care îndeplinește minimal aceste două condiții: să nu fie violent și să nu îndemne la ură împotriva unui grup de concetățeni este un protest acceptabil, just în sensul dreptului la liberă exprimare și putem să fim de acord sau nu cu opiniile exprimate. Este un protest care se încadrează în limitele drepturilor cetățenești. Personal consider că este puțin hazardat să anticipez că va fi un protest care să țină cont de cele două chestiuni pe care le-am spus mai devreme, dar cred că va avea și destulă vulgaritate, în sensul că nu vor fi numai scandări și opinii argumentate”, a declarat Petre Florin Manole.

Mai mult, deputatul PSD a făcut referire la mesajul „MU*E PSD” despre care spune că este caracteristic unor persoane care nu au argumente.

„Acela este un nivel la care ajunge cineva care nu mai are argumente. Ceva de genul „Ce te deranjează la concetățeanul X?”: poți să spui că te deranjează cutare cutare cutare sau să spui „Dă-l mă dra*ului de aici”. Asta ar însemna că nu ai niciun argument ci pur și simplu ești visceral împotriva a ceva, ceea ce se poate întâmpla și azi”, a spus președintele subcomisiei antidiscriminare.

Pe final, chestionat dacă sunt motive de nemulțumire referitoare la Guvernul Dăncilă, deputatul PSD a tras semnalul de alarmă cu privire la educație: „eu cred că niciodată nicio guvernare din România nu va face suficient pentru domeniul educației”.

„Împotriva oricărei guvernări există argumente de toate felurile pentru că nu există guvernare perfectă decât în teoria științelor politice. Sigur că și guvernarea aceasta are lucruri de îmbunătățit. De exemplu eu cred că niciodată nicio guvernare din România nu va face suficient pentru domeniul educației. Ar trebui probabil să fim mai atenți la chestiunea aceasta corelată cu combaterea sărăciei. Știu că este un proiect acum al Ministerului Educației care prevede alocarea unor sume de bani, dar aștept să îl văd întâmplându-se și nu doar la stadiu de proiect. La modul foarte general, România are de recuperat mult din punctul de vedere al punctului de trai al muncitorilor. Salariul minim crește, dar în opinia mea ar fi nevoie de și mai mult. Bineînteles că unii cred că salariul minim a crescut deja prea mult și ar trebui să mai și scadă sau ar trebui oprit. Eu sunt de părere că ar trebui să mergem și mai mult în favoarea celor care muncesc. Nu există guvernare perfectă. Guvernarea actuală a făcut multe lucruri bune care se văd și în statistici și în consum, dar genul acesta de discuție pe care o am cu dvs. acum este o discuție decentă între doi oameni în care dvs. aveți o opinie și eu o opinie. Dacă s-ar duce așa protestul de diseară ar fi foarte frumos”, a conchis Petre Florin Manole pentru PSnews.ro.

1 comentariu la “Reacție surprinzătoare din PSD. Petre Florin Manole: Protestul nu pare să incite la ură! EXCLUSIV

  1. Ori e visator, ori incearca sa ne abureasca. Membrii psd au de ales acu intre grup infractzional si partid politic. Ceea ce ne tot explica omu ar putea incerca sa realizeze un partid politic nu un grup de infractori care au alte obiective nu isi bat capul cu salariul minim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *