Skip to content
Politică

Reacție tranșantă de la vârful USR. Dan Barna: Noi am demarat un proiect de lege pentru a fi abrogată Legea Recursului

psnews.ro

După apelul președintelui Klaus Iohannis către Guvern de a lua măsuri legislative urgente cu privire la Legea Recursului Compensatoriu, parlamentari ai Opoziției s-au mobilizat cu propuneri legislative de modificare a Legii care a eliberat mii de deținuți periculoși și a provocat un val infracțional fără precedent în România.

Contactat de către PSnews.ro pentru un punct de vedere, președintele USR Dan Barna ne-a oferit un scurt comentariu despre ce are de gând să facă formațiunea politică pe care o conduce și dacă își va coordona eforturile împreună cu ceilați colegi din Opoziție:

”Noi am demarat un proiect de lege pentru a fi abrogată această reglementare în forma ei actuală, care nu face decât pur și simplu să elibereze factori periculoși pentru disperarea PSD de a-și scoate politicienii din pușcărie, iar pentru asta au sacrificat siguranța românilor. Ceea ce se întâmplă zilele acestea trebuie să confirme cât de iresponsabilă a fost această lege. Am depus un proiect de lege pentru abrogarea ei și este evident că o altă lege trebuie făcută chiar după dezbatere cu cei din domeniul respectiv și nu dezbatere cu persoanele cu probleme penale din parlament. ” 

Nu a ezitat să aducă și critici cu privire la lipsa completă de profesionalism și ignorarea legislației și metodologiei penale la nivel European:

”Cât timp nu ținem cont și de ce înseamnă politica penală la nivel european și ceea ce înseamă educare, reeducare, management al infracțiunilor și al condamnărilor. Ceea ce s-a întâmplat acum arată exact ce pățește România când niște persoane incompetente și iresponsabile fac legi, mai ales dacă au și probleme penale”. 

De altfel, președintele USR a afirmat, despre propunerile legislative ale PNL că:

”Vom analiza fiecare amendament, fiecare articol în parte. În momentul de față nu am un răspuns, dar după cum știți, USR analizează și votează în mod responsabil în parlament”.

CITIȚI ȘI Opoziția propune 3 măsuri urgente în scandalul recursului compensatoriu: ”Sunt câteva lucruri de bun simț!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *