Skip to content
Societate

Reacție virulentă a purtătorului de cuvânt al BOR față de „Ofensiva obscenității publice cocoțată sfidător pe panouri stradale”

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a avut o reacție virulentă la adresa temelor legate de orientarea sexuală, eduacția sexuală și identitatea de gen apărute recent în spațiul public, teme pe care le consideră aduse „perfid” în atenția opiniei publice.

„A ridica semne de întrebare în legătură cu toate aceste lucruri, a cere o justificare rațională a lor dincolo de sofismele în care sunt împachetate, te transformă desigur în «medieval», «bigot» sau «fascist». Ceea ce nu este tocmai firesc în «societatea deschisă» a clamatei transparențe totale”, constată Vasile Bănescu.

" "
" "

„Ofensiva obscenității publice cocoțată sfidător pe panouri stradale îi dezvăluie pe ideologii pansexualismului galopant în toată nuditatea lor ideatică”, remarcă Vasile Bănescu într-o reacție la apariția în Capitală a cinci panouri cu vârstnici care își prezintă orientarea sexuală.

„A promova public, adică inclusiv în văzul copiilor cu bunici decenți de mână, personaje care își afirmă țanțoș bi-orientarea sexuală, ca și cum ne-ar comunica ceva esențial pentru binele nostru comun, indică în primul rând nivelul înalt de trivialitate al concepției ideologice ce animă asemenea acțiuni (progresismul neo-marxist en vogue)”, spune purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, scrie Digi24.

„A face din sexualitate, temă a intimității prin excelență, un subiect de publicitate stradală, spune foarte multe despre direcția în care suntem invitați de ideologii zilei să privim și să ne urnim”.

Vasile Bănescu semnalează că „în criză majoră de subiecte ceva mai importante pentru societatea din epoca «post-adevăr», mărturisirea stridentă a orientării non-heterosexuale în public devine treptat o «datorie», marginalul devine centru al atenției publice, necesara intimitate devine exhibare, claritatea morală devine obligatorie cecitate”.

Panourile publicitare contestate de Bănescu fac parte dintr-o campanie finanțată de un program european care se desfășoară în mai multe țări membre UE.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *