Skip to content
Politică

Reacții în lanț după afirmațiile lui Isărescu. Consilierul guvernatorului BNR face lămuriri: „E peste puterea României”

" "

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Băncii Naționale Române, a vorbit, vineri seară, în cadrul unei emisiuni televizate de la postul B1 TV, despre afirmațiile guvernatorului Mugur Isărescu, de vineri, cu privire la Codul Fiscal.

Vasilescu a ținut să lămurească că afirmațiile au fost făcute în cadrul unui eveniment care are loc de 13 ani și se numește „Mugur Isărescu și invitații săi”.

Astfel, pentru că tema din acest an purta numele „Noile provocări ale economiei românești”, Isărescu a decis să abordeze tema Codului Fiscal, fiind una dintre pericolele care sunt acum în fața României, spune consilierul.

Așadar, Banca Națională calculează PIB-ul potențial, „cât PIB poate face România în condițiile date”.

„Maximul de PIB pe care România îl poate scoate în mod normal e de 3%. Acum suntem la 4%. E peste puterea României de a face PIB. Această depășire se soldează cu lucruri grave, unul fiind o supraîncălzire a economiei. Impactul de 17 miliarde de lei e fără impactul salariilor care vor crește în curând. Dacă am crescut un PIB cu un punct procentual peste ce poate suporta România, dacă mai venim cu atâtea reduceri, cum va fi impactul? Banca Națională a salutat că în sfârșit facem o dezbatere”, a declarat economistul.

" "
" "

1 comentariu la “Reacții în lanț după afirmațiile lui Isărescu. Consilierul guvernatorului BNR face lămuriri: „E peste puterea României”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *