Skip to content
Politică

Reactivarea lui Flutur! PNL stă pe un butoi de pulbere, dar MIMEAZĂ pacea EXCLUSIV

Cronica Romana

Deși șeful PNL – l-am numit pe Ludovic Orban – a fost nevoit, la solicitarea directă a președintelui Klaus Iohannis, să amâne pe o perioadă nedeterminată reglările de conturi programate, inițial, pentru Consiliul Național de astăzi, când plănuia să impună modificarea Statutului pentru a simplifica procedura demiterii liderilor care-l contestă, partidul Brătienilor se află, în pofida tuturor acestor aparențe, pe un veritabil butoi de pulbere.

Potrivit surselor PSnews.ro, rebeliunea foștilor PDL-iști nu este coordonată numai de ”buldogul” Vasile Blaga, ci și de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care, deși încă preferă să rămână în umbră, negociază intens în organizațiile din teritoriu. Refacerea acestui tandem îl neliniștește teribil pe Ludovic Orban, mai cu seamă că, dând înapoi în ceea ce privește modificarea Statutului, Blaga și Flutur capătă gura de oxigen de care au nevoie pentru a-și calcula următorii pași.

Inevitabilul conflict

Pe aceeași filieră Blaga-Flutur (și Emil Boc), Ludovic Orban suspectează că foștii PDL-iști poartă negocieri, pe la spatele conducerii partidului, cu rivalul Călin Popescu-Tăriceanu și ALDE. În această ordine de idei, deși a acceptat să salveze aparențele și să amâne răfuielile la scenă deschisă, pentru a-l aduce pe Klaus Iohannis la Consiliul Național, Orban nu va renunța la modificarea Statutului, acțiune pe care va încerca să o impună într-un viitor mai mult sau mai puțin apropiat, în funcție de mișcările de trupe ale oponenților. În realitate, situația președintelui PNL este cel puțin ingrată, întrucât este nevoit să găsească soluții pentru înghețarea conflictelor de uzură cu liderul de la București, Cristian Bușoi, cu Marian Petrache, cu senatorul Iulian Dumitrescu și apropiații acestuia, cât și cu celelalte facțiuni din care fac parte vechii liberali, pentru a putea strânge rândurile în fața foștilor PDL-iști.

Strategii interne

Misiune extrem de dificilă, dacă nu imposibilă de-a dreptul, deoarece principala ”monedă” de negoț vizează viitoarea listă pentru alegerile europarlamentare, dar și menținerea lui Cristian Bușoi la șefia PNL București (și a apropiaților acestuia, desigur, în conducerile organizațiilor din Capitală), alternativă despre care Ludovic Orban nici măcar nu voia să audă, până în momentul rebeliunii lui Vasile Blaga, care a dat peste cap toate strategiile președintelui liberalilor. Firește, noi tensiuni a stârnit și anunțul vocalului Ciprian Ciucu privitor la intenția sa de a intra în competiția internă pentru desemnarea candidatului PNL la Primăria Capitalei – Ciucu e încă perceput drept neofit și considerat mult prea apropiat de USR. Acestea sunt principalele motive în virtutea cărora PNL se află, așa cum am anunțat încă de la începutul articolului, pe un veritabil butoi de pulbere.

 

 

 

 

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *