Skip to content
Economie

Reactorul 1 de la Cernavodă va funcţiona la putere redusă pentru efectuarea unor reparaţii

www.wikipedia.org

Nuclearelectrica, compania care operează Centrala Nucleară din Cernavodă, a anunţat vineri că reactorul 1 va funcţiona la putere redusă, începând cu ora 01:00, din data de 18 septembrie, în vederea efectuării unor lucrări de reparaţie la un echipament din partea clasică.

„Nuclearelectrica anunţă că Unitatea 1 a CNE Cernavodă va funcţiona la putere redusă, începând cu ora 01:00, din data de 18 septembrie 2021, în vederea efectuării unor lucrări de reparaţie la un echipament din partea clasică„, informează compania.

Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.

Reducerea de putere este necesară deoarece lucrările nu se pot executa cu unitatea la putere nominală.

Dupa finalizarea activităţilor, Unitatea 1 va reveni la putere nominală.

„Reducerea de putere controlată şi realizarea lucrărilor sunt pregătite şi organizate conform procedurilor aprobate pentru a se efectua în deplină siguranţă”, menţionează compania.

Nuclearelectrica a realizat în prima parte a anului un profit net de 385,4 milioane de lei, în creştere cu 12,3% faţă de perioada similară a anului anterior. Veniturile din exploatare au urcat cu aproape 17%, la 1,38 miliarde lei.

Producţia de energie realizată a fost de 4.890 GWh, în scădere cu 11,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (5.499 GWh).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *