Skip to content
Politică

Reactorul 2 al centralei de la Cernavodă va fi oprit pentru lucrări de reparație

profit.ro

Producătorul de energie Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), care operează centrala nucleară din Cernavodă, a anunțat marți că Unitatea 2 a CNE Cernavoda va fi oprită controlat în 5 septembrie, la ora 15:00, în vederea efectuării unor lucrări de reparație. ”Estimăm că durata opririi controlate va fi de 72 de ore”, arată compania într-un comunicat.

Oprirea controlată și realizarea lucrărilor se vor efectua în deplină siguranță și în conformitate cu procedurile specifice ale centralei, spun reprezentanții Nuclearelectrica, potrivit News.ro.

De asemenea, Unitatea 1 s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național în după-amiaza zilei de 23 iulie, la ora 16:38, ca urmare a unui semnal fals care a declanșat unul din sistemele turbinei (lagăr), partea clasică a centralei. Nuclearelectrica a produs și livrat în sistemul energetic național, pe durata totală de operare, o cantitate totală de energie de 168,65 milioane MWh. Unitatea 1 a centralei nucleare din Cernavodă a intrat în exploatare comercială în anul 1996, iar Unitatea 2 în anul 2007. Cele două unități de la Cernavodă asigură în prezent aproape 20% din producția totală de electricitate a țării. Acționarul majoritar al companiei este Ministerul Energiei, care are o participație de 82,49%.

Compania are o capitalizare de 2,2 miliarde lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *