Skip to content
Politică

Realitatea trecută sub tăcere de Tudose: PSD-iștii, de 3 ori mai slabi decât tehnocrații

ph-online.ro

Citiți mai jos despre realitatea trecută sub tăcere de către prim-ministrul Mihai Tudose în spatele triumfalismului datorat creșterii economice bazate pe investiții și industrie: PSD-iștii lui Liviu Dragnea se dovedesc de aproape 3 ori mai slabi decât tehnocrații lui Dacian Cioloș.

Bugetul general consolidat a inregistrat la finele primelor sapte luni din 2017 un deficit de 5,14 miliarde lei, suma echivalenta cu 0,63% din PIB estimat pentru anul in curs. Rezultatul este mult sub performanta de anului trecut, cand, la 31 iulie 2016, soldul bugetului a fost tot pe minus, dar la -1,73 miliarde lei sau -0,23% din PIB, scrie Ziare.com.

Rezultatul cu aproape trei miliarde si jumatate de lei mai slab decat in primele sapte luni jumatate din 2016 a aparut din combinarea avansului de 11,6 miliarde lei pe partea de venituri cu sporul de peste 15 miliarde lei pe partea de cheltuieli. Adica Romania a apasat pedala acceleratiei pe partea de cheltuieli peste posibilitatile, altminteri reale, date de rezultatul bun de crestere economica, pana ce executia bugetara a inceput sa patineze si sa scoata fum.

Veniturile bugetare au crescut insa sensibil prin raportare la PIB. Adica s-a colectat mai mult decat anul trecut din cresterea economica. Problema reala consta in angajarea hazardata de cheltuieli, cu efect destabilizator pe moneda nationala, mai arată publicația citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *