Skip to content
Politică

Realitatea TV, amendată cu o sumă considerabilă după afirmaţii controversate despre Ponta

Realitatea TV a fost amendată cu o sumă considerabilă după ce un prezentator al televiziunii a făcut afirmaţii controversate despre premierul Victor Ponta.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a amendat, joi, postul cu 7.000 de lei pentru o serie de emisiuni. Într-una dintre ele, realizatorul TV Rareş Bogdan a susţinut că Ponta este „un infractor dovedit”, potrivit ziare.com.

Iniţial, membrul CNA Radu Călin Cristea a propus amendarea televiziunii cu 20.000 de lei, dar propunerea nu a întrunit numărul necesar de 6 voturi. În schimb, pentru amendă de 7.000 de lei au votat Florin Gabrea, Lorand Turos, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu şi Răsvan Popescu.

Cazul a fost analizat de CNA şi pe 16 iunie, dar nu a putut ajunge la o concluzie privind o eventuală sancţiune. Nici propunerea intermediară, de 12.000 de lei, nu a fost votată atunci de un număr suficient de membri.

Amenda a fost aplicată pentru mai multe emisiuni de ştiri sau dezbateri difuzate de Realitatea TV pe 5 iunie. Printre ele, se numără una în care Rareş Bogdan a făcut diverse afirmaţii denigratoare la adresa prim-ministrului Victor Ponta, după ce DNA l-a pus sub urmărire penală pe acesta.

Tot atunci, Bogdan l-a acuzat pe Ponta că „i-a şters 500 de milioane de euro printr-o semnătură” companiei Rompetrol.

2 comentarii la “Realitatea TV, amendată cu o sumă considerabilă după afirmaţii controversate despre Ponta

  1. Cum mai poate exista o firma care nu-si plateste datoriile la stat? Si daca a primit o amenda, cum o plateste? Este ca si in cazul prostituatelor care primesc teancuri de amenzi, dar nu le platesc niciodata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *