Skip to content
Juridic Știri

Realizatoarea documentarului ”Memorialul durerii”despre Augustin Lazăr: Selecţia personalului care lucra în Comisiile de eliberare era realizată pe baza criteriului durităţii şi cruzimii

Realizatoarea documentarului ”Memorialul durerii”, Lucia Hossu-Longin, a declarat la Antena 3, după ce procurorul general Augustin Lazăr a răspuns acuzaţiilor vizând activitatea de şef sl Comisiei de liberare din Penitenciarul Aiud, în anii ’80, că selecţia personalului care lucra în Comisiile de eliberare era realizată pe baza criteriului durităţii şi cruzimii şi că lui Lazăr îi lipseşte conştiinţa.

Prima condiţie, selecţia personalului care lucra în aceste comisii de eliberare era realizată pe baza criteriului durităţii, cruzimii celui care trebuia să fie acolo. Aceasta nu este opinia mea, ci a unui om pe care l-am intervievat, era director de resurse în Direcţia Securităţii, care mi-a spus că ferocitatea acestor oameni era primul criteriu, cruzimea lor, duritatea lor„, a explicat Lucia Hossu – Longin, informează News.ro..

Ea s-a întrebat pe ce bază emitea aprobarea sau negaţia, pe ce criterii, în condiţiile în care nu chema deţinutul în faţa comisiei, nu ave referinţe, nu ştia sittuaţia din penitenciar.

Lucia Hossu – Longin a susţinut că în închisoarea Aiud în anii ’80 erau 60 de deţinuţi politici, supuşi tuturor abuzurilor.

După cum bine ştim, odată condamnaţi şi intraţi în puşcării, deţinuţii nu mai aveau voie să fie torturaţi, bătuţi, schilodiţi. (…) Domnia sa ca procuror trebuia să ştie asta.  Lazăr trebuia să fi ştiut acest lucru. Se încălca legea într-un mod direct„, a spus realizatoarea TV.

Ea a subliniat că „oamenii care lucrau cu Securitatea erau oameni ai Securităţii, nu informatori”.

Domnului Lazăr îi lipseşte ceva foarte important în meseria pe care o are, constiinţa. Neavând conştiinţă, nu îşi poate analiza propria lui activitate din anii aceia”, a conchis Lucia Hossu – Longin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *