Skip to content
Politică

Rebega (Pro România): PSD și-a găsit noii adversari

Europarlamentarul Laurențiu Rebega, vicepreședinte Pro România, membru în Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, a declarat pentru PSNews că este ”șocat de faptul că un partid care se laudă că e de stânga luptă împotriva alocațiilor pentru copii”.

”Am și eu două fete și încă mai vreau să am copii, așa că vă vorbesc în calitate de părinte, poporul român și-a iubit întotdeauna copii și i-a prețuit ca pe cea mai valoroasă bogăție, nu pot să înțeleg cum unii care își spun social-democrați au putut să voteze împotriva creșterii alocațiilor pentru copii. Pentru multe familii din România, creșterea alocațiilor, votată de Opoziție, așadar și de parlamentarii Pro România, de la 84 la 150 de lei înseamnă foarte mult, deși știm cu toții că e o sumă infimă față de nevoile unui copil. Dar același PSD atât de generos cu banii pentru partide, s-a gândit el așa să facă economie de la banii și așa puțini pentru copii. Este o rușine ca acest partid să își mai spună social-democrat! Și acest lucru are loc în condițiile în care am atras atenția de atâtea ori, și eu, dar și alții, că prăbușirea demografică ne amenință viitorul ca națiune!”, a declarat Rebega pentru PSNews.

Europarlamentarul Pro România a mai spus că familiile sunt obligate, din cauza situației economice, să își facă foarte atent calcule dacă își permit să aibă copii, ceea ce este o anomalie.

„Copiii se fac din dragoste, ori românii au ajuns, în România anului 2019, să stea pe gânduri dacă își permit să și-i crească! Și în aceste condiții vitrege PSD vrea să facă economie la buget din banii pentru copii! Este strigător la cer. Eu îi mulțumesc lui Dumnezeu că nu sunt în situația de a mă plânge, dar trebuie să ne uităm la nivelul de trai general din România și să ne dăm seama că 150 de lei pentru un copil nu înseamnă lux, ci sunt de strictă necesitate. Numai un pachet de pampers costă 74 de lei. Iar un partid, PSD, care prin Guvernul său aruncă banii pe orice și care are pretenția că e apropiat de popor și de clasele mai puțin avantajate,  a dat dovadă de o lipsă crasă de simț patriotic, dar și de inimă, până la urmă. Să ia banii pe care îi dă partidelor și să îi dea la alocații, nu pe vitamina D ca să facă afaceri, că vitaminele se dau gratis oricum copiilor”, a mai spus Rebega.

Vicepreședintele Pro România crede că PSD s-a descalificat prin gestul de a vota împotriva creșterii alocațiilor pentru copii.

”După ce s-a luptat cu toată lumea dinăuntrul și din afara țării, PSD și-a găsit noii adversari: copiii României! De aceea, din acest moment, PSD nu mai este un partid social-democrat. Este ce vreți dumneavoastră, dar nu un partid de stânga. Este partidul vitaminelor, al subvențiilor de milioane de euro pentru partide, orice altceva, dar nu un partid pentru popor și care să se gândească la viitorul acestui popor.” 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *