Rebelii Houthi afirmă că soarta ostaticilor de pe nava Galaxy Leader este în mâinile Hamas

Sursa: Facebook

Speranţele privind reîntoarcerea echipajului internaţional al navei cargo răpite de Houthi în noiembrie scad, în timp ce un diplomat filipinez afirmă că nu se aşteaptă la o eliberare până când nu se termină războiul din Gaza, iar rebelii Houthi susţin că soarta marinarilor se află acum în mâinile Hamas, scrie CNN.

Un elicopter deţinut de rebelii Houthi a capturat nava cargă Galaxy Leader în 19 noiembrie, în Marea Roşie, după ce rebelii înarmaţi au asediat vasul şi au luat ostatici membrii echipajului, format din 17 filipinezi, doi bulgari, trei ucraineni, doi mexicani şi un român.

Au trecut peste 116 zile de la răpire şi, potrivit unui oficial guvernamental filipinez, nu sunt indicii că Houthi ar fi deschişi privind eliberarea lor până la finalul ostilităţilor.

”Nu prea poate fi făcut nimic pentru a-I influenţa, pentru că mesajul pe care îl primim de la Houthi este că… ei vor păstra nava şi membrii echipajului până când vom vedea un sfârşit al ostilităţilor din Gaza”, a afirmat Eduardo de Vega, oficialul filipinez pentru Afaceri externe care monitorizează milioane de migranţi filipinezi.

Rebelii Houthi, susţinuţi de Iran, au atacat nave în Marea Roşie de la sfârşitul anului trecut, spunând că este o răzbunare împotriva Israelului, pentru campania sa militară din Gaza.

Rebelii Houthi au afirmat, joi, că au lăsat decizia privind eliberarea Galaxy Leader în mâna Hamas.

”Nava şi echipajul său se află în mâinile fraţilor din mişcarea de rezistenţă Hamas şi brigăzile Al-Qassam Brigades”, a declarat pentru CNN purtătorul de cuvânt al Houthi Nasr Al-Din Amer, arătând că există discuţii directe în desfăşurare cu Hamas pentru a se stabili dacă vor fi eliberaţi. ”Nu avem revendicări proprii privind nava”, a spus el.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL