Recalcularea pensiei: 8.000 lei cea mai mare creștere. Ce au lucrat pensionarii care o iau?

Sursa foto: Pixabay

Reprezentanții Casei Naționale de Pensii au anunțat de=a lungul timpului faptul că o viață liniștită la pensionare poate fi asigurată prin mulți ani de muncă și contribuții substanțiale la bugetul public.

Recalcularea pensiilor va aduce mai mulți bani persoanelor care au activat în anumite domenii. Reprezentanții caselor de pensii spun că nu pot fi atribuite sume unor profesii sau meserii, dar cert este faptul că persoanele care au muncit mulți ani și care au contribuit la sistemul public vor primi cei mai mulți bani de la 1 septembrie. Angajații spun că situațiile sunt particulare pentru fiecare persoană în parte, iar formula de calcul îi avantajează doar pe o parte din cei 5.000.000 de pensionari. Surse din cadrul instituției au explicat în detaliu pentru Newsweek faptul că persoanele care au îndeplinit anumite condiții vor primi sume foarte mari la pensie.

Recalcularea pensiei: 8.000 lei cea mai mare creștere. Ce au lucrat pensionarii care o iau?

Există două categorii de pensionari care ar urma să primească creșteri mari de pensii. Este vorba de medici, profesori universitari și bancheri Aceste categorii profesionale au mulți ani munciți și toți banii pe cartea de muncă, inclusiv sporurile, orele suplimentare. În principiu, recalcularea are în vedere: vechimea în muncă a pensionarilor, stagiul de cotizare și indicele de corecție.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: