Recalcularea pensiilor a intrat în vizorul Consiliului Concurenței. Cum ar fi fost păcăliți pensionarii

Sursa foto: X

Recalcularea pensiilor a ajuns în vizorul Consiliului Concurenței, în contextul în care mai mulți pensionari ar fi fost păcăliți să plătească mii de lei, după ce companiile de servicii de arhivă ar fi făcut mai multe înțelegeri ascunse între ele. 

Consiliul Concurenței bănuiește o posibilă înțelegere între mai multe companii care păstrau în arhive documentele necesare pensionarilor la recalculare. Mai multe indicii au venit chiar de la Ministerul Muncii.

Este vorba despre documente care atestă vechimea în muncă a pensionarilor și faptul că au primit sporuri sau diverse prime, ceea ce le-ar putea aduce bani în plus la recalcularea din toamnă.

Pentru aceste acte, pensionarii ar fi plătit mii de lei, sume mult prea mari, la care s-ar fi înțeles aceste companii din domeniu, deși tarifele sunt stabilite de autoritățile de stat.

Cu toate acestea, investigația desfășurată de Consiliul Concurenței este una de durată, urmând să vedem ce măsuri vor lua autoritățile pentru a-i proteja pe pensionari pe termen scurt.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: