New York: Erdogan îi cere lui Elon Musk să deschidă o fabrică Tesla în Turcia

Sursa foto:X

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a încercat să-l convingă pe Elon Musk, CEO-ul constructorului de vehicule electrice Tesla, să deschidă cea de a şaptea fabrică în Turcia, relatează AFP.

„Preşedintele Erdogan a îndemnat Tesla să-şi deschidă cea a şaptea fabrică în Turcia”, anunţă luni, într-un comunicat, preşedinţia turcă, la o zi după o întâlnire, la New York, între preşedintele turc şi fantezistul antreprenor american, de asemenea patronul X, fosta reţea de socializare Twitter, conform News.ro.

Mai mulţi constructori mari de automobile deţin instalaţii de asamblare în Turcia – inclusiv Toyota, Ford, Fiat şi Renault – iar subcontractanţi turci furnizează deja componente Tesla, potrivit preşedinţiei turce.

Constructorul turc de automobile Togg produce din primăvară un SUV electric.

Elon Musk a confirmat în martie proiectul unei instalaţii Tesla în nordul Mexicului, în apropiere de Monterrey, în afară de cele două fabrici americane şi ”mega-fabricile” din Germania şi China.

Preşedintele francez Emmanuel Macron încearcă, la rândul său, să-l convingă pe Elon Musk să deschidă o instalaţie Tesla în Franţa.

Constructorul american a prezentat la sfârşitul lui iulie rezultate în creştere – 466.140 de vehicule livrate în al doilea trimestru, după ce a a livrat 254.695 în anul anterior, în urma unei scăderi a preţurilor, practicată de mai multe luni.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: