Skip to content
Politică

Rechizitoriu. Degringoladă la Primăria Bacău după instalarea administrației USR-iste. Ce au descoperit procurorii DNA

Facebook/DNA

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție Bacău, care au anchetat angajările de la cabinetul primarului USR-ist Lucian Daniel Stanciu Viziteu, descriu degringolada instalată odată cu noua administrație, după alegerile din toamna anului 2020. Reamintim, Ionuț Avram, fost consilier, și Ion Barbu, șef la Resurse umane, au fost trimiși în judecată, iar fosta consilieră Andreea Cochior a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției.

După anunțul DNA Bacău referitoare la trimiterea dosarului în instanță, primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu s-a grăbit să se dezică de orice implicare în dosar.

Eu nu am niciun fel de implicare în proces, în comunicatul DNA se specifică clar acest lucru: «documentele respective ar fi fost înaintate primarului municipiului Bacău care, fără vinovăție, la data de 05 noiembrie 2020, a emis două dispoziții»”, a scris, pe Facebook, edilul.

Primarul Stanciu Viziteu, care este și președinte USR Bacău, nu a explicat cum se face că nu știa despre lipsa studiilor superioare, deși Avram și Cochior i-au fost colaboratori apropiați la partid. Unul dintre ei i-a fost chiar angajat la cabinetul de vicepreședinte al Camerei Deputaților, potrivit unor surse citate de jurnaliștii de la Ziarul de Bacău

De asemenea, până în acest moment, Primăria Bacău nu a anunțat ce se întâmplă cu documentele semnate de cei doi consilieri în perioada cât au lucrat pentru primarul Stanciu Viziteu.

Citiți AICI rechizitoriul anonimizat, unde se face referire și la alți angajați ai cabinetului primarului.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *