Skip to content
Societate

Recomandările şefului DSU în caz de cutremur: Fără panică, fără teorii ale conspiraţiei

Facebook

Şeful DSU, Raed Arafat, a precizat că, în caz de cutremur, este foarte important ca oamenii să nu se panicheze şi să nu urmărească teoriile de pe reţelele de socializare.

Prezent sâmbătă, la emisiunea Insider politic de la Prima TV, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, le-a transmis românilor să se informeze pe pe site-ul fiipregatit.ro despre ce au de făcut în cazul unui cutremur.

În primul rând, să intre pe fiipregatit.ro, să vadă ce recomandăm înainte, în timp şi după. Să aibă aplicaţia DSU descărcată, mai ales acum că va ieşi varianta nouă care va putea fi descărcată în câteva săptămâni. Acolo pot să primească şi mai multe informaţii. Şi pot să intre pe foarte multe recomandări, cum să te ajuţi, cum să te salvezi în timpul unei situaţii cum ar fi un cutremur, cum să ajuţi vecinii şi aşa mai departe. Cel mai important lucru este nu panică şi să lase deoparte toate teoriile de conspiraţie şi orice poate să fie răspândit pe reţelele de socializare sau chiar uneori pe unele televiziuni, să lase până când verifică. Sau când vede oficial acest lucru transmis de către un purtător de cuvânt, o persoană oficială”, a declarat Arafat, potrivit news.ro.

Şeful DSU a adăugat că în cazul cutremurului din această săptămână nu a fost transmis un mesaj RO-Alert, aşa cum ar fi transmis unele televiziuni.

Riscăm foarte mult, într-o perioadă de catastrofă, ca în reţelele de socializare să pornească o ştire falsă, cum astăzi a pornit că noi am fi dat un mesaj RO-Alert, cu cutremurul care a fost, că am fi dat mesaj RO-Alert care nu a ajuns la toată lumea. Noi nu am dat mesaj. Acest lucru a fost preluat de unele televiziuni şi a trebuit demontat totul. Aşa că oamenii să fie foarte atenţi de unde preiau informaţiile pentru că cu asta ei pot să ajungă să facă lucruri care nu sunt chiar corecte, să nu fie recomandate, să fie în detrimentul lor. Rugămintea mea, pentru toţi, de la început, când apare o situaţie gravă, prima dată vezi ce spun site-urile oficiale. După care citeşte ce vrei şi analizează, dar vezi ce recomendă partea oficială. Asta este cel mai important lucru”, a mai adăugat Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *