Skip to content
Politică

Recompensă uriașă stabilită de Al-Qaeda pentru asasinarea președintelui Siriei

 

Gruparea teroristă Al-Qaeda a pus o recompensă uriașă pentru asasinarea președintelui Siriei, Bashar al-Assad. De asemenea, există o recompensă și pentru cine îl ucide pe Hassan Nasrallah, șeful organizației șiite libaneze Hezbollah.

Liderul Frontului al-Nusra, Abu Mohammed al-Jolani, a făcut acest anunţ într-o înregistrare audio difuzată luni seara, amintind astfel de propunerile financiare atractive făcute de Biroul Federal de Investigaţii american (FBI), care a recompensat mult timp persoane care au contribuit la „neutralizarea” inamicilor terorişti ai SUA, informează antena3.ro.

Jolani a precizat că va plăti cei trei milioane de dolari chiar dacă Assad ar fi ucis de către un membru al familiei sale şi că al-Nusra l-ar proteja pe asasin şi pe clanul său.

În aceeaşi înregistrare, şeful al-Nusra promite de asemenea „două milioane de euro” celui care îl va ucide pe şeicul Hassan Nasrallah, şeful organizaţiei şiite libaneze Hezbollah. Mai multe mii de membri ai acestei organizaţii luptă alături de armata siriană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *