Recompensarea celor care denunță evazioniștii fiscali

Sursa foto: Inquam Photos / Diana Oros

Recompensarea celor care denunță evazioniștii, propusă de ministrul Finanțelor, nu este susținută și de liderul PNL, Nicolae Ciucă. Acesta spune că nici măcar nu s-a discutat în partid subiectul. Dacă liderul PNL e total împotrivă, premierului Marcel Ciolacu îi surâde ideea. Spune însă că nu poate lua o decizie fără o discuție în Coaliție.

Ministrul Finanțelor a venit cu ideea ca persoanele care denunță fapte de evaziune să primească drept recompensă un procent din sumă.

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor: „Ne gândim și la un sistem de recompensare, fiindcă dacă noi nu am descoperit și altcineva ne-a sesizat, înseamnă un venit suplimentar la buget. Poate fi un procent. Încă n-am stabilit care va fi acel procent”.

Ideea ministrului liberal de Finanțe nu este însă privită cu ochi buni de liderul partidului. Mai mult decât atât, Nicolae Ciucă susține că se opune propunerii așa cum arată aceasta acum.

Nicolae Ciucă, președinte PNL: „Nu sunt de acord în momentul de față, pentru că nu venim cu măsuri după părerea unuia sau altuia. Este o problemă care ține de impact și consecințe la nivel de societate. Ca atare, trebuie analizată o astfel de decizie. La cum sună acum, da (mă voi opune – n.red.)”.

Dacă Ciucă se opune, Marcel Ciolacu spune că ar lua în calcul o asemenea propunere. Însă precizează că decizia finală este în Coaliție.

Marcel Ciolacu, premierul României: „Dacă avem alte păreri decât ale noastre proprii, nu trebuie să transformăm pe cei cu păreri în dușmani ai poporului. S-ar putea să se impună o astfel de măsură, dar decizia politică este la Coaliție”.

Rămâne de văzut dacă liderii din Coaliție se vor pune de acord și vor face posibil ca cei care denunță fapte de evaziune să primească recompensă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL