Skip to content
Coronavirus

Record absolut în România: 2158 de cazuri de COVID-19 într-o zi/ 33 de decese raportate

Inquam Photos / Octav Ganea

2158 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore în România, un record absolut de la începutul pandemiei, la trei zile după alegeri și peste două săptămâni de la începerea școlii. 550 de pacienți sunt internați la Terapie Intensivă, iar alte 33 de decese au fost raportate.

Precedentul record a fost înregistrat în urmă cu o săptămână, când au fost raportate 1767 de cazuri.

Se înregistrează un nou record al cazurilor zilnice în București – 405.

26.021 de teste au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 16.233 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.788 la cerere.

În ultimele săptămâni, mai mulți medici, între care Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, Sebastian Oancea, managerul spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara, Carmen Dorobaț, directoarea spitalului de Boli Infecțioase din Iași, au avertizat asupra pericolului pe care îl reprezintă pentru sistemul medical depășirea pragului de 2000 de cazuri zilnice. Mai multe infectări înseamnă și un număr mai mare de pacienți la Terapie Intensivă, în prezent fiind ocupate peste 55% din locurile de la terapie intensivă destinate pacienților cu COVID-19.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *