Record de incendii de vegetație

Sursa foto: pexels

Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) anunță un record de incendii de vegetație, în luna iunie, statisticile indicând o cifră de aproape trei ori mai mare decât anul trecut. Incendiile înregistrate în întreaga țară au dus la poluarea apei, solului sau a aerului, incidentele depășind totalul înregistrat pe tot parcursul anului trecut.

”Avântul piromanilor în a da foc la deșeuri, păduri și câmpuri este cu aproximativ 25% mai mare în acest an, decât anul trecut (…) În primele șase luni ale anului, s-au înregistrat deja 60 de incendii, în timp ce pe tot parcursul lui 2023 au avut loc 82 de incidente de acest fel. Mai mult decât atât, doar în luna iunie au fost contabilizate 17 incendii, 10 din ele care au afectat vegetația, aceasta în timp ce pe tot parcursul anului trecut au avut loc doar 9 incendii de vegetație cu risc de poluare a aerului, solului sau apelor, care au fost înregistrate de noi în baza Ordinului 2579/2012”, a explicat, vineri, Laurențiu Alexandru Păștinaru, președintele ANPM.

Potrivit datelor transmise de ANPM, între 1 ianuarie și 17 iulie 2024 au avut loc 21 de incendii de vegetație, care au afectat, printre altele, Delta Văcărești, de două ori, Parcul Național Comana, din județul Giurgiu, zonele Valea Ucea Mare și Dumbrava Vadului din județul Brașov sau ocoalele silvice Lacu Sărat și Brănești, din județele Brăila și, respectiv, Ilfov. De asemenea, județul Dâmbovița continuă să fie printre lideri, în privința arderilor de deșeuri și de vegetație, ca și în anii precedenți.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: