Skip to content
Internațional

Record de infectări în Israel: Aproape 12.000 de cazuri COV ID-19, în ultimele 24 de ore

Twitter

Israel, țara cu peste 70% din populație vaccinată și prima din lume care a trecut de pragul de 50%, se confruntă cu noi recorduri de infectări, pe fondul răspândirii Omicron. Aproape 12.000 de noi infectări au fost raportate în ultimele 24 de ore.

11.978 de noi cazuri au fost înregistrate de Ministerul Sănătății din Israel. Recordul precedent era de 11.344, pe 2 septembrie, când țara a fost lovită de valul 4, al variantei Delta. Aproximativ 6,6% din cele 190.000 de teste PCR procesate marți au arătat un rezultat pozitiv. Zeci de mii de noi cazuri de noi infectări vor urma în zilele următoare, estimează premierul Naftali Bennett, informează France24, potrivit b1.ro.

În total, 1,4 milioane de infectări au fost identificate de la începutul pandemiei în Israel, între care 8.247 de decese, adică o rată de deces de 0,5%, conform cifrelor oficiale. Restricțiile continuă, iar Guvernul urmăreștea administrarea dozei numărul 4 de ser.

În situații similare se află și statele din centrul și vestul Europei, care înregistrează recorduri de infectări la început de nou an. Cel mai recent studiu danez arată că varianta Omicron este de aproape patru ori mai contagioasă la persoanele vaccinate anti-COVID. Potrivit cercetării științifice, concluzia experților este că varianta Omicron se transmite mai ușor din cauza capacității imune scăzute a persoanelor vaccinate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *