Skip to content
Politică

Record în lumea medicală! Horaţiu Suciu, al zecelea transplant de inimă

revistamedfarm

Prof. dr. Horaţiu Suciu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Tg. Mureş, a realizat al zecelea transplant de cord din acest an.

Medicul a afirmat că 2016 este un an bun în privinţa transplantului şi speră ca până la sfârştiul acestuia să mai realizeze cel puţin una-două intervenţii chirurgicale de acest gen.

” Este cea de-a zecea intervenție de transplant din acest an. Cel care a beneficiat de această intervenție este un pacient în vârstă de 46 de ani, din București, aflat într-o stare avansată de insuficiență cardiacă. Pacientul era internat din data de 1 iunie în clinica noastră, fără posibilitatea de a putea fi externat din cauza acestor fenomene de insuficiență cardiacă, care nu puteau fi controlate medicamentos. El a așteptat un cord în condiții de spitalizare, care a venit în cursul serii, când am fost informați despre existența unui donator la Spitalul din Moinești, județul Bacău. Echipa care s-a deplasat acolo pentru prelevare a constatat existența unor condiții forte pentru îngrijirea pacienților, iar pe această cale doresc să felicit colegii din Moinești. Donatorul este o femeie, în vârstă de 46 de ani, victimă a unui accident vascular cerebral, un pacient îngrijit în condiții exemplare”, a arătat Horațiu Suciu, conform miscareaderezistenta.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *