Skip to content
Sport

Record la testele antidoping pentru Simona Halep în 2019. De câte ori a fost testată românca

Facebook.com/SimonaHalep Facebook.com/SimonaHalep

Simona Halep a fost testată de către ITF de 27 de ori în 2019, cel mai mult dintre românce, dar nu și din Top 10 WTA. Federația Internațională de Tenis (ITF) a dat publicității lista cu testele doping pe care le-a efectuat în 2019, inclusiv TOP 10 WTA, cu Simona Halep printre participante. În statistica ITF, nu sunt incluse testele făcute de agențiile naționale. S-au adunat 7.773 de probe, dintre care 4.310 la masculin și 3.463 la feminin în cadrul competițiilor, dar și în afara lor.

Simona Halep, cea mai testată româncă

Dintre jucătorii de tenis români, Simona Halep a fost cea mai controlată, ea fiind supusă la teste doping de 27 de ori, dintre care zece au fost în timpul competițiilor, iar 17 în afara lor.

Din actualul Top 10 WTA, cele mai testate au fost Ashleigh Barty, Karolina Pliskova și Elina Svitolina cu câte 29 de seturi de analize. Serena Williams a fost testată de 11 ori, cel mai puțin din actualul TOP 10 WTA, scrie gsp.ro.

Roger Federer și Rafael Nadal, cei mai testați din Big 3

La masculin, din „The Big 3”, Rafael Nadal a fost testat doping de 29 de ori în 2019, de 12 ori la turnee și de 17 ori în rest. Novak Djokovic a trecut de 24 de ori prin procedurile anti-doping, de zece ori în competiții, în timp ce Roger Federer a fost analizat de 29 de ori, nouă teste fiind în competiție.

Cei mai controlați jucători au fost sud-coreeanul Hyeong Chung, cu 34 de teste, dintre care 4 în competiție și 30 în afară, și slovaca Veronika Kuzmova tot cu 34 de testări, 11 în competiție și 23 în rest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *