În primul tur al alegerilor prezidențiale, pe listele de vot ale Autorității Electorale Permanente figurează și doi alegători de 120 de ani care au participat la vot. Totuși, obținerea unor informații suplimentare despre aceștia de la autoritățile statului se dovedește a fi o misiune dificilă, aproape imposibilă.
Vâlcea și Timiș au stabilit două recorduri neașteptate, fiind județele unde, conform listelor Autorității Electorale Permanente (AEP), au votat doi alegători în vârstă de 120 de ani la primul tur de scrutin al Alegerilor prezidențiale 2024.
Acest fapt ridică semne de întrebare, mai ales în contextul în care se știa până acum că cel mai vârstnic român are 111 ani (se numește Ilie Ciocan și este din Galicea – Vâlcea) și deține titlul de cel mai bătrân balcanic și veteran de război din lume. În plus, cel mai bătrân om de pe planetă ar fi, potrivit datelor oficiale, o femeie din Japonia în vârstă de 116 ani.
Cu toate acestea, alegerile prezidențiale din noiembrie 2024, din România, par să rescrie regulile, sugerând că cei mai bătrâni oameni din lume trăiesc, de fapt, în țara noastră.
Listele AEP indică vârste uluitoare de peste 120 de ani, fapt confirmat ulterior în exclusivitate pentru „Adevărul” chiar de președintele AEP, Toni Greblă.
Însă, în loc să elucideze misterul, zecile de apeluri și mesaje trimise către autorități au adâncit confuzia. Departe de a oferi clarificări, situația rămâne învăluită în mister, lăsând întrebările fără răspuns.
De la misticism la bâlbe. Ce pot avea în comun Râmnicu Vâlcea și Timișoara
Obținerea de informații despre acest subiect în România pare a fi nu doar o misiune imposibilă, ci și un veritabil „secret de stat”, bine păzit de autorități.
În încercarea de a afla mai multe despre misterioșii supercentenari – persoane care au depășit 110 ani – de pe listele de vot, am început verificǎrile la Poliția Județeană Vâlcea (IPJ). Conform listelor Autorității Electorale Permanente (ce pot fi verificate de către orice cetățean), un alegător în vârstă de 120 de ani votase la Grădinița cu program prelungit Cozia din Râmnicu Vâlcea (poziția 16.920 pe listele de vot), iar un altul la Căminul Cultural din localitatea Giarmata, o suburbie a municipiului Timișoara (poziția 16.123 pe liste).
Reacția inițială a reprezentanților IPJ Vâlcea a fost una de neîncredere: „Probabil este o greșeală. Nu există așa ceva”. Ulterior, ni s-a cerut să depunem o solicitare în scris.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News