Skip to content
Politică

Rectificarea bugetară a fost adoptată. Topul ministerelor care primesc bani în plus

Inquam Photos/Octav Ganea

Guvernul a adoptat marți prima rectificare bugetară din acest an, a anunțat premierul Florin Cîțu. „În şedinţa de Guvern de astăzi am aprobat rectificarea bugetară pe anul 2021, prima rectificare bugetară pentru acest an”, a declarat premierul la finalul şedinţei de Guvern de marţi.

Potrivit premierului, Ministerul Sănătății, cel al Dezvoltării, MIPE și Transporturile primesc cele mai mari sume la rectificarea bugetară. Premierul a explicat că la baza rectificării stă o reevaluare a produsului intern brut.

Întrebat dacă va continua să ţină şedinţa de Guvern şi dacă va adopta rectificarea bugetară fără miniştrii USR PLUS în contextul în care aceştia îşi dau demisia, Florin Cîţu a răspuns: „Bineinţeles”.

Potrivit lui Florin Cîțu, rectificarea vine cu o estimare de creștere economică de de 7%, față de estimarea inițială de 4,3%. Deficitul crește și el de la 80 miliarde lei la 83 miliarde lei, respectiv 7,13% din Produsul Intern Brut (PIB), o „scădere micuță față de deficitul asumat inițial”, a spus Florin Cîțu.

Cine primește bani, potrivit lui Florin Cîțu:

Ministerul Sănătății – 3,7 miliarde lei

Ministerul Finanțelor – până acum am strâns cereri de peste un miliard de lei pentru localități în urma inundațiilor din acest an

Ministerul Dezvoltării – 2,3 miliarde lei, 2 miliarde pentru PNDL

Ministerul Educației – 964 milioane lei

Ministerul Investițiilor – 760 milioane lei

Ministerul Transporturilor – 660 milioane lei

Ministerul Apelor și Pădurilor – 550 milioane lei

S-au suplimentat sumele pentru schema cinematografică și la turism cu 8 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *