Skip to content
Politică

Rectificarea bugetară ia de la autostrăzi și dă la serviciile secrete. EXCLUSIV

ziarulclujean.ro

Bugetele serviciilor secrete din România (SRI, SIE, STS și SPP), în perioada 2013-2018, au totalizat nu mai puțin 2,6 mld euro, adică au depășit valoarea autostrăzilor date în exploatare, în aceeași perioadă.  Un calcul simplu ne arată că, la un cost mediu de 7 milioane de euro pentru kilometrul, valoarea totală a celor 257,5 kilometri de autostradă finalizați din 2013 până în prezent este de 1,8 mld euro.

Rectificarea bugetară anunțată de guvernul Dăncilă prevede tăierea bugetului alocat pentru ministerul Transporturilor în 2018 cu 1,16 miliarde lei, în condițiile în care ponderea acestuia în PIB, de aproximativ 1%, era oricum mai mică decât banii alocați pentru înarmare, de exemplu, unde este cunoscut că bugetul Apărării ajunge la 2% din produsul intern brut.

În schimb, a doua rectificare bugetară de anul acesta dă înapoi banii tăiați ”de guvernul PSD Statului paralel” în august, cu ocazia primei reașezări din 2018 a structurii bugetului. Astfel, proiectul pentru a doua rectificare de buget, anunțat miercuri de Ministerul de Finanțe, prevede majorarea creditelor bugetare pentru Serviciul Român de Informații, Serviciul de Informații Externe, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Serviciul de Protecție și Pază cu suma totală de 69,45 milioane lei.

Puteți citi mai multe aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *