Rectorul SNSPA, Remus Pricopie: Solicit blocarea accesului la fondurile publice a tuturor partidelor şi politicienilor

Sursa foto: Remus Pricopie/ FACEBOOK

Rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), prof. univ. dr. Remus Pricopie, a transmis marţi un apel către parlamentarii români, solicitând, pentru a patra oară, investigarea de către Parlamentul României a partidelor şi politicienilor români, care trădează interesul naţional, promovând agenda Kremlinului, pe teritoriul României, precum şi blocarea accesului acestora la fondurile publice.

”Premierul R.Moldova ne-a spus clar: „Instituţiile statului au determinat că George Simion face parte din efortul de destabilizare în R.Moldova”. Ca om de stat, şi-a asumat, cu credinţă şi curaj, să spună adevărul cetăţenilor ţării sale. Cred că a sosit momentul să vedem cum şi oamenii din fruntea Statului Român au aceeaşi credinţă şi acelaşi curaj de a apăra ŢARA de atacurile propagandistice şi destabilizatoare lansate de regimul criminal de la Moscova. George Simion, declarat oficial agent al Moscovei în R.Moldova şi Ucraina, pseudo-partidul său, numit ironic „AUR”, şi corul de susţinători (inclusiv cei din presă) trebuie să facă obiectul unei investigaţii pentru încălcarea Constituţiei şi legilor României”, afirmă rectorul SNSPA.

Remus Pricopie precizează că ”trădarea de ţară este o faptă deosebit de gravă, iar autorităţile române au obligaţia să facă lumină şi să dea mai multe detalii despre cei care fac jocul Rusiei în România şi în regiune”.

Revin la apelul meu din 29 ianuarie 2024 şi solicit – pentru a patra oară – investigarea de către Parlamentul României a acestor fapte deosebit de grave ”şi blocarea accesului la fondurile publice a tuturor partidelor şi politicienilor care trădează interesul naţional, pentru a promova agenda Kremlinului, la Bucureşti. Presa ar trebui să fie mult mai responsabilă faţă de ea însăşi şi să denunţe trompetele propagandistice de tip KGB-ist, care îşi spun „jurnalişti”. Maia Sandu a avut curajul să închidă Sputnik Moldova şi alte zeci de site-uri media, controlate de Moscova. Vom avea şi noi curajul să identificăm „purtătorii de cuvânt” ai Kremlinului la Bucureşti – de fapt, îi ştim ! – şi să blocăm amplul exerciţiu de propagandă derulat în spaţiul media românesc ṣi îndreptat împotriva Poporului Român?”, a mai spus Remus Pricopie.

Premierul R.Moldova Dorin Recean a declarat, într-un interviu pentru Pro Tv Chişinău, că liderul AUR George Simion face parte din efortul de destabilizare în R.Moldova şi că acest lucru i l-a comunicat şi premierului Marcel Ciolacu.

Liderul AUR, George Simion, a declarat marţi, despre acuzaţiile că face parte dintr-un plan de destabilizare a R. Moldova, că cei de la AUR au un plan de unire, adică nu îşi doresc să mai existe Preşedinţie, Guvern, Parlament acolo, la Chişinău, ci vor să existe o singură ţară, ceea ce, ”în ochii guvernanţilor din R.Moldova e echivalent cu o destabilizare”. Simion a mai spus că R.Moldova, în opinia sa, nu este o ţară ci este un stat şi că el urăşte din străfundul sufletului hotarul de la Prut.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: