Skip to content
Politică

Rectorul UBB cere corectarea CV-ului ministrului Cercetării: Domnul Florin Roman nu a urmat cursurile şi nu a luat licenţa la noi

Inquam Photos / George Călin

Ministrul Cercetării, inovării şi digitalizării a scris în CV-ul său că a absolvit Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, fiind astfel licenţiat de două ori în acelaşi domeniu. Contactat de Libertatea, rectorul universităţii a descoperit însă că ministrul doar a susţinut un examen de absolvire în incinta Universităţii UBB pentru un alt colegiu din Alba Iulia.

Florin Roman susţine că e licenţiat de două ori în economie, la Universitatea Babeş-Bolyai Cluj în 1992-1996 şi apoi la Universitatea Athenaeum Bucureşti în 2008-2011.

La cererea Libertăţii, Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) a căutat în arhivă şi a descoperit că, de fapt, Florin Roman a studiat în acei ani la un colegiu universitar neacreditat aparţinând de Universitatea 1 Decembrie din Alba Iulia. Colegiul se numea Colegiul Universitar Economic şi de Muzeologie, potrivit unor persoane care au văzut documentele din arhiva UBB.

Domnul Florin Roman nu a urmat cursurile şi nu a luat licenţă la noi, la Babeş-Bolyai. A dat la noi un examen de absolvire a unui colegiu urmat în Alba Iulia. Mesajele mele sunt două: trebuie corectat rapid în CV şi în mesajul public. Şi, fiind vorba de o persoană publică, dar oricine ar fi fost, trebuie să dea explicaţii pentru cei care sunt interesaţi. Atât pot spune acum”, a declarat rectorul UBB pentru Libertatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *