Skip to content
Educație

Rectorul Universităţii din Bucureşti, veşti pentru viitorii studenţi din Focşani

adevarul.ro

Rectorul Universităţii din Bucureşti, Marian Preda, însoţit de prorectorul Lucian Ciolan, s-au aflat miercuri la Focşani, pentru a studia cu autorităţile posibilitatea ca prestigioasa instituţie de învăţământ superior să se extindă cu specializări noi în municipiu.

În prezenţa ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, şi a senatorului PNL Cătălin Toma, el discutat cu autorităţile din Vrancea şi despre un sediu în care să funcţioneze filiala prestigioasei universităţi bucureştene.

" "

Potrivit rectorului Preda, Universitatea are deja la Focşani o filială a Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, iar de anul viitor va funcţiona aici şi Facultatea de Administraţie şi Afaceri. “Avem în Focşani o filială foarte bună, foarte veche a Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, la care sunt 250 de studenţi în domeniul educaţiei, la licenţă şi master, şi în urma unor discuţii mai vechi cu domnul ministru şi alte oficialităţi locale am convenit să dezvoltăm învăţământul universitar. Universitatea din Bucureşti a decis deja în forurile noastre, în Consiliul de Administraţie şi în Consiliul Facultăţii de Administraţie şi Afaceri să avem încă de anul viitor, de la 1 octombrie 2021, studenţi admişi la Administrarea Afacerilor.

Pe viitor, vom înfiinţa încă una-două filiale ale Universităţii din Bucureşti şi încă una-două specializări care să ajute tinerii din Focşani care au job-uri pe plan local, care au afaceri pe plan local, să rămână aici dacă nu-şi permit să meargă la Bucureşti, la universitatea noastră sau în alte centre universitare”, a spus Marian Preda.

Potrivit adevarul.ro, acesta a mai precizat că o universitate este importantă într-o comunitate, prin formarea resurselor umane astfel încât tinerii să rămână şi să dea viaţă comunităţii. În acest sens, s-a ajuns la concluzia că universitatea are nevoie de un sediu permanent, căzându-se de acord că cel mai potrivit spaţiu este cel al fostei Prefecturi Putna, unde lucrările sunt aproape de finalizare. De altfel, oaspeţii de la Bucureşti au mers pe teren să vadă sediul şi au fost încântaţi de soluţia propusă.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *