Skip to content
Politică

Recursul compensatoriu: trei pedofili și un profanator de morminte, printre deținuții eliberați DOCUMENT

cugetliber.ro

Citiți în cele ce urmează despre rezultatele recursului compensatoriu recent intrat în vigoare: pe lângă sutele de hoți și tâlhari și zecile de violatori și ucigași, au fost eliberați din închisori trei pedofili și un profanator de morminte.

Dintre cei 529 de detinuti eliberati in prima zi in care legea privind recursul compensatoriu a intrat in vigoare 184 au fost condamnati pentru furt, 135 pentru talharie, 47 pentru viol si 33 pentru omor, dintre care sase au fost condamnati pentru omor deosebit de grav, se arata intr-un raspuns al ANP la o solicitare a HotNews.ro.

Informatiile furnizate de ANP mai arata ca in data de 19 octombrie cei mai multi detinuti au fost eliberati de la penitenciarele din judetele Giurgiu (80), Constanta (55) si Iasi (37). In Capitala au fost eliberati 37 de detinuti din penitenciarul Jivala si zece din penitenciarul Rahova.

Legea privind recursul compensatoriu a intrat in vigoare joia trecuta si prevede ca pentru fiecare 30 de zile executate in conditii necorespunzatoare fiecare detinut va beneficia de sase zile considerate efectuate.

In prima zi de la intrarea in vigoare a acestei legi au fost pusi in libertate 529 de detinuti, iar in perioada urmatoare ar putea fi eliberati conditionat, in baza acestei legi, alti 3.349 de detinuti, cei mai multi fiind de la Rahova – 250 si de la Penitenciarul Poarta Alba – 200. Ministrul Tudorel Toader a spus ca aceasta cifra este mare si i-a depasit asteptarile, pentru ca nu credea ca „impactul va fi atat de mare”.

Găsiți AICI documentul cu statisticile detaliate atât în funcție de închisorile din care au ieșit pușcăriașii, cât și în funcție de codurile penale (vechi, respectiv nou) pe baza cărora fuseseră ei condamnați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *