Skip to content
Societate

Redactor PS News, premiat de CEPA – unul dintre cele mai importante think tank-uri din SUA: Robert Manea și-a imaginat o operațiune de ”deepfake” plasată în 2026

La sfârșitul lunii martie, CEPA (Center for European Policy Analysis) – institut non-profit de cercetare a politicilor publice dedicat studiului Europei Centrale și de Est, cu sediul la Washington – a organizat un concurs de eseuri scurte, video și meme-uri, intitulat “Hybrid Warfare of the Future: Sharpening NATO’s Competitive Edge”.

Competiția a fost deschisă tuturor celor cu vârsta intre 18 – 35 de ani, cu condiția să fie cetățeni într-un stat membru NATO din Europa, inclusiv din Canada.

Robert Manea a câștigat locul doi cu o poveste despre un scenariu plasat în anul 2026 care avea la bază o operațiune de ”deepfake” orchestrată de Federația Rusă în Estonia cu puțin timp înaintea alegerilor prezindențiale. Povestea se numește “A story of a successfull deepfake operation”.

Robert Manea este în prezent doctorand în cadrul Universității din București, Facultatea de Științe Politice, și cursant la European Academy of Diplomacy din Varșovia. Anterior, a urmat un program de master în relații internaționale la Universitatea din București. Publică analize de politică internă și politică externă la PSNews.

CEPA este al 5-lea cel mai important think tank din SUA.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *