Skip to content
Politică

Redeschiderea dosarului lui Stănescu, discutată azi. Vicepremierul, așteptat la instanța supremă

Romania libera

Vicepremierul Paul Stănescu este așteptat joi la instanța supremă. întrucât magistrații ar urma să discute cererea Direcției Naționale Anticorupție de confirmare a redeschiderii urmăririi penale.

Este vorba de dosarul ce privește modul de finanţare a echipei de fotbal FC Aluminiu ALRO Slatina de către Consiliul Judeţean Olt, în perioada în care Stănescu era preşedinte al CJ. Vicepremierul a declarat că, dacă va fi găsit inculpat, va demisiona din proprie inițiativă, relatează Digi24.ro.

„Vă spun un lucru clar şi sigur – în momentul în care voi deveni inculpat în acest dosar, eu, Paul Stănescu, îmi voi depune imediat demisia pe masa prim-ministrului. Asta trebuie să ştiţi de la mine. Declaraţia mea e o certitudine (…) Dacă voi fi, dacă (inculpat – n.r.)”, afirma Paul Stănescu la instanţa supremă.

Mai mult decât atât, viceprim-ministrul spune că, din punctul lui de vedere, finanțarea a fost legală, însă este treaba anchetatorilor să stabilească acest lucru: „Nu-i problema mea, e a anchetatorilor. Eu cred că totul a fost legal, asta cred. Nu mă întrebaţi, vedeţi dosarul, vă informaţi”.

Paul Stănescu s-a mai prezentat la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) și pe 25 ianuarie şi 8 februarie, însă atunci magistraţii au amânat dezbaterile din motive de procedură.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *