Redeschiderea urmăririi penale în dosarul privind controlul ISU de la Ferma Dacilor

Sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Buda

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a stabilit, marţi, că Tribunalul Militar este instanţa competentă să soluţioneze cererea DNA de redeschidere a urmăririi penale în legătură cu modul în care reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova au făcut controale înainte de incendiul de la Ferma Dacilor.

„Stabileşte competenţa de soluţionare a cauzei privind pe intimaţii col. (rez.) Dumitru Elisei Tiberiu, mr. Chelba Cristina şi Ilie Adelina Elena în favoarea Tribunalului Militar Bucureşti, instanţă căreia i se va trimite dosarul. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru intimata Ilie Adelina Elena, în cuantum de 340 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă”, se arată în decizia postată pe site-ul Înaltei Curţi.

Dosarul care are ca obiect „confirmare redeschidere urmărire penală” a fost înregistrat la Tribunalul Prahova în data de 29 decembrie 2023, la trei zile după incendiul de la Ferma Dacilor soldat cu opt morţi şi doi răniţi.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL