Skip to content
Opinii & Analize

Reducerea la absurd a corupției. De ce trebuie Băsescu & Udrea să pună dovezi pe masă

Elena Udrea poate/ este o persoană coruptă. Nu ştim încă. Asemenea lui Dinu Pescariu sau Claudiu Florica din dosarul Microsoft. Pescariu şi Florica (prezumaţi a fi corupţi) au făcut denunţuri şi au scăpat de puşcărie. Udrea face şi ea denunţuri, neoficiale, ce-i drept, pe pagina de Facebook (în moda comunicărilor lui Iohannis), despre cum a făcut un „fel de trafic de influenţăîn favoarea doamnei Kovesi pentru ca aceasta  fie numită şefă la DNA. Plecând de la premisa şi raţionamentul toţi „penalii”/ denunţătorii sunt egali în faţă legii şi beneficiază de aceleaşi drepturi dacă „șifonează„, ne putem pune următorele întrebări:

De ce sunt mai bune/ reale denunţurile lui Pescariu& Florica decât cele ale Elenei Udrea? Dacă 10 la sută din ceea ce povesteşte/ denunţă public Udrea e adevărat atunci DNA sau parchetul general (măcar un procuror cu cojones) ar trebui o cheme şi o audieze! E adevărat? Bate câmpii blonda lui Băsescu? În orice caz asemenea informaţii trebuie verificate. Cine verifice însă informaţii sau denunţuri împotriva doamne Kovesi? Poate fi supusă şefa DNA la chestionări sau dubitaţii publice ? Da! Conform regulilor partenerilor americani oricine (chiar preşedinte de stat) poate fi supus anchetelor şi chestionărilor/ anchetelor. În democraţiile adevărate NU există subiecte sau persoane publice tabu!

Apoi, aşa se fac/ s-au făcut numirile la marile parchete din România? Cum zice Udrea? Prin negocieri pe sub masă în apartamentele lui Nicu NIRO (lăudate fiindu-i faptele de corupţie din dosarul Microsoft) ?! Plec de la premisa logică oarecum Elena Udrea, care are un război personal cu DNA şi SRI, ar fi dispusă spună orice scape sau îşi mânjească adversari. Dar, dar dincolo de toate acestea şi Udrea, şi nea Vasile de la sculărie, are aceleaşi drepturi orice muritor din ţară asta! Au dreptul spună! Procurorii au obligaţia  verifice!

Dacă Udrea a spus/ sau are de dezvăluit lucruri trebuie chemată de urgenţă în faţă magistraţilor. Pentru aşa e corect! Şi legal.

O ultima observaţie în războiul acesta public pe care Traian Băsescu & Udrea îl duc împotriva DNA şi SRI. Fac un apel public: Mister prezident Traian, domnule Băsescu, 10 ani preşedinte de ţară! Pe lângă toate alegaţiile şi poveştile pe care le detonaţi public despre Kovesi şi Coldea în ultimul an, nu aveţi şi ceva probe ??? Nu aveţi ceva documente însprijinul a ceea ce spuneţi? doar Dvs aţi fost stăpânul inelelor timp de 10 ani! Dvs. i-aţi făcut oameni pe un obscur maior SRI şi o necunoscută procurorita de la Sibiu! Kovesi şi Coldea nu s-au născut din spumă marii! Pot crede Băsescu a promovat în cele mai importante funcţii din Stat doi oameni pe care nu îi controla, sub o formă sau altă?! Eu nu cred,cunoscându-l pe Băsescu după acţiunile din ultimii 10 ani.

Aşadar, nu mai pierdem timpul, cu alte cuvinte, domnule Băsescu, poţi pune ceva pe masă „opiniei publice”, real, beton, despre aceşti doi oameni: Kovesi şi Coldea??? Sau o să continui alături de Udrea ne plictiseşti cu to felul de „dezvăluiri” obosite.

E timpul pentru probe! Toată lumea le aşteaptă!

Jurnalist de investigații cu o experiență de peste 15 ani în presă, realizatorul emisiunii „Dosar de politician” de la B1 Tv, Silviu Mănăstire comentează, în editorialele scrise pentru PSnews.ro, într-o notă mai personală evenimentele politice și sociale la zi.
Pe Silviu Mănăstire îl puteți urmări în fiecare sâmbătă seara în emisiunea „Dosar de politician”, începând cu ora 21:00, și de luni până joi într-o serie de dezvăluiri succinte despre politicienii din România, dimineața, la orele 7:55, 9:55 și 11:55 și seara, la orele 19:55, 20:55 și 22:55.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *