Skip to content
Economie

Reeşalonarea datoriilor, legiferată prin OUG. Ludovic Orban: Ordonanţa va fi publicată astăzi sau mâine

Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban a anunţat că Orgonanţa de Urgenţă privind reeşalonarea datoriilor restante de la declanşarea stării de urgenţă a fost aprobată de Guvern şi va fi publicată luni sau marţi în Monitorul Oficial.

„Noi am adoptat măsură după 25 octombrie. Se pot face cereri de reeșalonare. Ordonanța de Urgență va fi publicată în Monitorul Oficial astăzi sau mâine”, a declarat premierul.

Guvernul a aprobat  aplicarea procedurii de acordare a eșalonării la plată pentru cel mult 12 luni, pentru obligațiile bugetare principale și accesorii a căror scadență/termen de plată s-a împlinit după data la care a fost declanșată starea de urgență și până la data eliberării certificatului de atestare fiscală.

Guvernul a decis prelungirea până la 25 decembrie a perioadei în care nu se percep dobânzi și penalități pentru obligațiile fiscale neachitate la termen, a căror scadență s-a împlinit după declanșarea stării de urgență.

Până la 25 decembrie 2020 organele fiscale nu vor începe executarea silită, dând posibilitatea debitorilor de a se decide cu privire la accesarea facilităților fiscale oferite corespunzător situației sale fiscale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *