Astăzi la ora 9:00 s-a încheiat votul la referendumul intern privind poziționarea USR ca partid de centru-dreapta. Reprezentanții partidului au anunțat că au votat 12.106 membri USR din cei peste 20.000 pe care îi are partidul, prezența la fiind de 56,35% dintre membrii cu drept de vot ai formațiunii.
Referendumul intern a debutat sâmbăta trecută, pe 1 februarie. Documentul programatic prin care echipa Dan Barna a propus poziționarea partidului se numește ”România modernă. Reforma cinstită” și conține cele 5 mari principii de guvernare, precum și un plan de acțiune în viitorul imediat, însoțit de 10 pachete de politici publice pe care se va baza guvernarea USR.
Reprezentanții partidului au anunțat că au votat 12.106 membri USR din cei peste 20.000 pe care îi are partidul, prezența la fiind de 56,35% dintre membrii cu drept de vot ai formațiunii.
Vlad Voiculescu, sfidător şi evaziv în privinţa studiilor: Găsiţi diploma mea pe contul meu de Facebook
Primarul Dominic Fritz, agent al serviciilor secrete germane? Dovezile care îl dau de gol pe edilul Timişoarei
Robert Cazanciuc, reacţie virulentă după tăierea bugetului ICCJ: Cine e Înalta Poartă pentru care se pune bir?
Oameni noi în politică: USR propune drept prefecți un liberal vopsit la Galați și ginerele unui fost baron local la Gorj
Alina Mungiu-Pippidi, revoltată de comportamentul politicienilor inclusiv în spaţiul virtual: Liderii și trolii se pupă pe bot
În documentul programatic al echipei lui Dan Barna, dat publicității pe 10 ianuarie, se arată că ”USR este partidul nou, anti-sistem, care coagulează energiile celor care vor cu adevărat o schimbare, care se implică în viața publică”.
Cele 5 principii de guvernare din documentul programatic:
- Libertatea individului este fundamentală
- Egalitatea în fața legii și a statului și eliminarea privilegiilor discriminatorii
- Modernizare liberală cu puterea comunităților
- Statul este o organizație care trebuie permanent ținută sub control, analizată și adaptată la standardele moderne
- Meritocrația și competiția onestă trebuie să devină norme sociale și politice în România