Skip to content
Puterea Știrilor Video

Referendumul pe justiție, lovitură pentru social democrați? George Stângă(PNL Galați): PSD încearcă doar să rezolve niște probleme personale

Featured Video Play Icon

Președintele PNL Galați, George Stângă, a fost invitat la Puterea Știrilor, unde a vorbit, printre altele și despre decizia președintelui României, Klaus Iohannis de a organiza referendum pe justiție, în data de 26 mai, ziua alegerilor europarlamenatare.

Liderul filialei PNL Galați susține inițiatva șefului statului pe care o priveșete ca fiind un semnal de alarmă pentru coaliția PSD-ALDE de a nu mai emite OUG de modificare a legilor justiției.

În primul rând vreau să vă spun că eu ca președinte de organizație județeană, ca senator în Parlamentul României, salut și susțin inițiativa domnului președinte, Klaus Werner Iohannis. Așa cum bine știți încă din anul 2017, februarie, prin ordonanța 13, au început derapajele pe care alianța de guvernare PSD-ALDE, le face de la legile justiției. A fost un atac susținut și continuu la justiție. Mi se pare normal ca acum președintele României prin pârghiile pe care le are la dispoziție, să consulte cetățenii pentru a vedea care este părerea dumnealor cu privire la ceea ce se întâmplă pe partea asta de modificare a legislației„ a spus liberalul.

De altfel, George Stângă crede că prin modificare legilor justiției, PSD îi apără pe cei cu condamnări penale.

”Prin aceste ordonanțe de urgență, emisie noaptea, emisie pe sub masă, emisie pe genunchi fără o consultare prealabilă a parlamentarilor sau a cetățenilor, fără a fi organizată o dezbatere publică, considerăm că PSD încearcă doar să rezolve niște probleme personale, pe care le au personaje marcante de pe scena politică românească„, a  mai adăugat reprezentantul PNL.

Afirmațiile liberalului vin în contextul în care Klaus Iohannis a decis să organizeze referendum pe justiție în ziua alegerilor europarlamentare. Joi, președintele a precizat cele două teme: interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție și  interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare, corelată cu dreptul altor autorități constituționale de a sesiza direct Curtea Constituțională cu privire la ordonanțe. Detalii AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *